Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Maandmenu

Rebecca: heerlijk en betaalbaar

Column

Genieten van verse producten, op een eerlijke en creatieve manier bereid, maar voor een prijs die ook voor een breed publiek uitstekend betaalbaar is. Dat kan bij Brasserie Rebecca van Michel en Corine Arends, door Michelin beloond met een Bib Gourmand.

"Je moet een Bib Gourmand zien als een soort Michelinster, maar dan in een andere prijsklasse", vertelt Michel. Een 3-gangenkeuzemenu kost bij hem slechts €35,50 (en eenmalig de komende maand €33,33). Dat is best bijzonder, want ondanks de vriendelijke prijzen bezuinigt Michel niet op de ingrediënten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een voorgerecht met Texelse garnalen, gevangen door de TX65, geserveerd met komkommer, avocado en wasabimayonaise? Een hoofdgerecht om van te watertanden is een dikke lamslende, lamsworst, gehaktballetjes, bloemkool, piccalilly en knoflook. Als verrukkelijke afsluiting kun je kiezen uit bijvoorbeeld aardbeien met basilicum, hangop, gele room en yoghurtijs en 'Tour de Toet': 'van alles een beetje'.

In totaal heb je keuze uit maar liefst zeven voorgerechten, vijf hoofdgerechten en vier desserts. Vegetariërs worden allerminst afgescheept met een doorsnee hapje. Bovenaan de lijst met voorgerechten staat een bijzondere salade van avocado, mozzarella, sinaasappel, tomaat, sesam en sumac. En tussen de hoofdgerechten prijkt een heerlijke risotto, met ei, paddenstoelen, Texelse kaas en truffel.


Michel en Corine timmeren hard aan de weg. Ze hebben een jong team, dat verder bestaat uit sous-chef Leon van Sambeek en een leerling in de keuken en sommelier Sebastiaan Landaal en een leerling in de bediening. Michel: "We maken allemaal lichte, gemakkelijke, verfijnde en creatieve gerechten, geïnspireerd op het Texelse landschap." Hij vertelt er op bevlogen wijze over: "Koken is smaak neerzetten, daarmee geef je iets van jezelf weg. In onze keuken draait het om kwaliteit: echt eten. Smaak is kennis, smaak is emotie en gevoel, smaak is herinnering."

De sport is om de lijnen tussen de producten en de keuken zo kort mogelijk te houden. "Dagelijks is er aanvoer van vis, schaal- en schelpdieren, groentes en vlees. Ingrediënten spelen een belangrijke rol. Wij zijn altijd op zoek naar eerlijke producten, het liefst om de hoek." De gerechten en menu's wisselen vier keer per jaar. "Omdat wij met topproducten willen werken. Waar mogelijk biologisch en regionaal."


Al dat lekkers wordt geserveerd in het sfeervolle restaurant, dat licht en open is en warmte en rust uitstraalt. Eén van Texels verborgen pareltjes is het sfeervolle terras van Rebecca. Je vindt het in de beschutte tuin achter de brasserie. Vanaf 11.00 uur kun je er terecht voor een kopje koffie met huisgemaakt appelgebak. Om 12.00 uur gaat de keuken open. Michel en zijn medewerkers bereiden er rijk belegde broodjes en heerlijke salades en soepen.

Rebecca staat hoog aangeschreven in de culinaire wereld. De brasserie is niet alleen bekroond met een Bib Gourmand, maar ook met een Gault & Millau Award. Bovendien staat Rebecca in de top 500 van de Lekker.

Wie op de hoogte wil blijven van de speciale aanbiedingen en andere ontwikkelingen kan terecht op de website of de Facebookpagina van Rebecca.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 11 minuten geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 3 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 5 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 5 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 6 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 6 uur geleden 10
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 6 uur geleden 15
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 6 uur geleden 5