Het team bij de presentatie op de Groeneplaats samen met de burgemeester.
Het team bij de presentatie op de Groeneplaats samen met de burgemeester.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Laat je niet overvallen gestart op Groeneplaats

Divers

Op de Groeneplaats in Den Burg is zojuist de actie "Laat je niet overvallen" met een flyeractie officieel gestart door burgemeester Michiel Uitdehaag. "Een overval, afpersing, winkeldiefstal of agressie zijn incidenten die u het liefst wilt voorkomen. U en uw medewerkers kunnen zelf veel doen aan preventie. Hoe? Hoor hier alles over tijdens de bijeenkomst 'Laat je niet overvallen' op 29 februari 2016, gratis en bij u in de buurt", zo begint de flyer.

Nu het project gestart is worden de flyers verspreid in de winkelgebieden in de dorpen van Texel. Het flyerteam bestaat uit medewerkers CCV (centrum voor criminaliteit en veiligheid), politie, Texels Ondernemers Platform (TOP) en de gemeente. Namens TOP legde Arjen van Diepen het belang van de actie uit: "Overvallen zijn natuurlijk geen groot probleem op Texel. Winkeldiefstallen en agressie zijn dat wel. En wat te denken van inbraken. Ik heb toen ik nog in De Koog woonde, dus al een aantal jaren terug, wel eens gehad dat ze er met oud en nieuw met mijn dagomzet vandoor dachten te gaan."

Om ondernemers en hun medewerkers (detailhandel en daghoreca) te leren wat zij zelf kunnen doen om het risico op (winkel)criminaliteit te verkleinen is nu deze bijeenkomst georganiseerd. "Laat je niet overvallen", is onderdeel van een landelijke actie. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 29 februari van 18.45 uur tot 22.00 uur in het gemeentehuis. Tijdens de bijeenkomst leren deelnemers alles over overvalpreventie en wat te doen als het toch gebeurt. Ook leren zij hoe om te gaan met winkeldiefstal en agressie. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen aan de gemeente, de politie en het CCV. Een overval, afpersing, winkeldiefstal, geweld en agressie hebben een grote impact op ondernemers en medewerkers die het overkomt. Niet alleen financieel, maar ook emotioneel. Preventieve maatregelen helpen om dergelijke situaties te voorkomen.

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.


Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 10 minuten geleden
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 58 minuten geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 1 uur geleden 1
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 1 uur geleden 5
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 1 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 1 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 3 uur geleden 58
Afbeelding
Tentoonstelling 'Gezichten van Noord-Holland ' bij Museum Kaap Skil Algemeen 3 uur geleden