Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Texelse wol in Museum Kranenburgh in Bergen

Divers

Bij de entree van Museum Kranenburgh in Bergen staat gedurende de herfstvakantie een tent met het kunstwerk 'Brieven aan Maria in een Gebreide Kapel' van Ericka Voortman.

De Texelse houdt van het maken van theatrale installaties. "Ik kan het niet laten om een soort 'decor' te maken waar het publiek in kan stappen. Het publiek maakt daardoor onderdeel uit van mijn kunstwerk.'' Haar kunst is gemaakt van zelf gesponnen Texelse wol. De ''kapel'' heeft ze met hele fragiele draden gebreid.

"Ons leven hangt immers af en toe aan een zijden draadje? Al zijn we gaan denken dat ons leven maakbaar is, ik geef me liever over aan de mythe van de drie schikgodinnen. In deze mythe bepalen zij gezamenlijk de levensloop van de stervelingen. Dit doen ze door de "levensdraad" te spinnen, te meten en af te knippen. Wat niet betekent dat ik 'niets kan doen aan hoe mijn leven verloopt'. Ik kan misschien mijn lot niet wijzigen wel de manier waarop ik mijn lot onderga. Toch? Daarover kun je reflecteren in de Gebreide Kapel. Je kunt ook simpelweg genieten van de schoonheid van schapenwol".

'Brieven aan Maria in een Gebreide Kapel' is van 16-25 oktober te zien in de tuin van Museum Kranenburgh tijdens de Kunst10Daagse in Bergen. Meer info op www.hendrikje.nu

Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 1 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 1 uur geleden 3
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 2 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 2 uur geleden 4
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 3 uur geleden 7
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 3 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 3 uur geleden 11
Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 4 uur geleden 70