Filmfoto: Everest.
Filmfoto: Everest.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

bioscoop

Deze week nieuw in Cinema Texel

Divers

Afwisseling is het credo bij de nieuwkomers in Cinema Texel. De animatiefilm Hotel Transsylvania 2, de familiefilm Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan en Everest 3D zijn aan de filmagenda toegevoegd.

Dracula en zijn vrienden zijn weer terug voor een monsterlijk grappig avontuur in Hotel Transylvania 2. Alles lijkt op rolletjes te lopen in Hotel Transylvania. Achter gesloten kisten maakt Dracula zich echter zorgen dat zijn schattige kleinzoon Dennis, een half-mens/half-vampier, nog geen tekenen laat zien dat hij een vampier is. Terwijl Mavis samen met Jonathan voor het eerst op bezoek gaat bij haar menselijke schoonouders, schakelt Vampa Dracula zijn vrienden Frank, Murray, Wayne en Griffin in om Dennis een monster-in-opleiding training te geven. Ze weten alleen nog niet dat Draculas chagrijnige en heel, heel, heel ouderwetse vader Vlad een onverwachts bezoekje komt brengen aan het hotel. Als Vlad er achter komt dat zijn achterkleinzoon geen volbloed vampier is én dat mensen welkom zijn in Hotel Transylvania wordt hij pas echt bloednijdig.

In Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan gaan Keet! en Koen, de entertainers van een pretpark, op zoek naar de vermiste Bassie en Adriaan. Bassie en Adriaan zijn ontvoerd in opdracht van hun eeuwige vijand, de Baron. Lukt het Keet! en Koen om het bekende duo te redden uit de handen van de schurken? Keet! en Koen blijken volwaardige opvolgers van Bassie en Adriaan in dit spannende familieavontuur. Wanneer Bassie en Adriaan voor hun grote verdiensten als mensenredders een onderscheiding krijgen, besluit de baron hier een stokje voor steken. Hij geeft zijn neef 'Jonkheer' de opdracht om Bassie en Adriaan te ontvoeren. Wanneer Keet! en Koen ontdekken dat Bassie en Adriaan vermist zijn, zetten ze alles op alles om hen te vinden. En dat blijkt moeilijker dan in eerste instantie gedacht.

Everest brengt de ontzagwekkende tocht van twee verschillende expedities in beeld, die te maken krijgen met één van de meest hevige sneeuwstormen die de mensheid ooit heeft gekend. De bergbeklimmers krijgen te maken met de meest barre omstandigheden op aarde wanneer hun levenslange obsessie om de top van de Everest te bereiken verandert in een adembenemende strijd om te overleven.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 8 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 11 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 13 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 13 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 14 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 14 uur geleden 22
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 15 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 15 uur geleden 5