Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Sv De Koog doet zichzelf tekort

Divers

In eigen huis heeft Sv De Koog zichzelf een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin het sterker was dan tegenstander Flevo uit Middenmeer werd er met 1-2 verloren.

De nederlaag was toe te schrijven aan twee factoren. De falende voorhoede en een slecht fluitende scheidsrechter. Ondanks het veldoverwicht van De Koog stond het bij rust al 0-2. Het ene doelpunt ontstond na klungelig verdedigen, het andere kwam voort uit een zeer makkelijk gegeven strafschop.

De scheids leek sowieso al met de tegenstander te zijn meegereisd, want alle beslissingen vielen in het voordeel van de gasten. Zo had De Koog op slag van rust recht op een strafschop, deze werd niet gegeven door de scheidsrechter. Een snelle vrije trap van de thuisploeg leverde een totaal onduidelijke gele kaart op voor één der Kogers en een harde tackle van Flevo bleef onbestraft. In de tweede helft ging De Koog op jacht naar de aansluitingstreffer, maar zelfs de grootste kansen werden verprutst.

In de 87e minuut scoorde Myren Helleman dan toch, maar het was te laat om het tij nog te keren. De spelers van De Koog verlieten vloekend het veld, zich maar al te bewust van het feit dat de nederlaag onnodig was. Komend weekend speelt De Koog om 14.00 uur een uitwedstrijd tegen Nieuwe Niedorp 1.