Gratis VakantieBieb op tablet of smartphone
Gratis VakantieBieb op tablet of smartphone

Dit artikel is geschreven door
Bibliotheek Texel

Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop

VakantieBieb geopend

Divers

De zomer is voor veel mensen de tijd van het jaar om boeken te lezen. Liggend op een strandbedje in de zon, of lekker languit op de camping, zorgt lezen voor het ultieme vakantiegevoel. Om het lezen in de zomer wat extra te stimuleren geeft de Bibliotheek een cadeautje: de VakantieBieb. Deze app is vanaf 1 juni gratis te downloaden op tablet of smartphone en heeft een heleboel leuke e-books en tijdschriften om de zomer lezend door te komen.

De app bevat ook een ruime selectie leesboeken voor de jeugd. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, maar liefst 1 à 2 AVI-niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Lezen in de zomervakantie is dus belangrijk voor kinderen en kan digitaal met de VakantieBieb.

Voor volwassenen zijn er romans, thrillers, tijdschriften en taalgidsen. Ideaal dus voor de vakantie of voor onderweg. De VakantieBieb-app is beschikbaar voor alle Nederlanders, of die nu lid zijn van de bibliotheek of niet.

E-books lezen zonder internet
De app is gratis te downloaden via de App Store of Google Play Store. Na het downloaden is er geen internetverbinding meer nodig voor het lezen van de e-books. Gebruikers moeten zich eenmalig registreren, daarna is het boekenaanbod onbeperkt beschikbaar tot eind augustus. De e-books uit de VakantieBieb zijn uitsluitend bestemd voor tablet of smartphone en niet geschikt voor e-readers.

Meer informatie: http://www.kopgroepbibliotheken.nl  

Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 28 minuten geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 2 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 2 uur geleden 5
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 3 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 3 uur geleden 5
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 3 uur geleden 8
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 4 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 4 uur geleden 13