Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Opnieuw livemuziek Kiekendief

Divers

Afgelopen jaar waren ze beiden razend populair, de optredens van de Ierse folkbands The Kilkennys en Tupelo. Spontane Ierse jongens met een enorme passie voor muziek. En dit jaar zijn ze opnieuw van de partij in het programma van theater de Kiekendief op Vakantiepark De Krim.

Vrijdag 5 juni vindt het optreden van The Kilkennys plaats. Zij verrassen ieder concert weer met hun prachtige moderne Ierse muziek. Niet alleen kunnen de jongens heel goed zingen, ook zijn het geweldige muzikanten. Ooit begonnen als schoolvrienden en nu uitgegroeid tot internationaal bekende artiesten. The Kilkennys raken iedereen. Zij weten de Ierse folk en ballads te laten herleven bij een jong publiek, maar ook de harten van de echte muziekliefhebbers sneller te laten kloppen.

Op zondagmiddag 7 juni staat Tupelo op het podium. Deze award-winnende folkact bestaat uit bandleden met verschillende akoestische muzikale achtergronden. De band is opgericht in 2008 en heeft zich in de loop der tijd een uniek geluid eigen gemaakt, gevormd door instrumenten als een contrabas, akoestische gitaar, viool, mandoline, harmonica, dobro en diverse banjo's. De alternatieve folk muziek die Tupelo maakt, bestaat uit een mix van "Americana" en Ierse traditionele muziek. In 2011 bracht Tupelo het debuutalbum "Dirty Money" uit en in 2013 werden ze door het muziektijdschrift "Hot Press Magazine" zelfs uitgeroepen tot "Beste Folk Act of the Year"


Het concert van The Kilkennys is op vrijdag 5 juni en begint om 20.00 uur. Het optreden van Tupelo vindt plaats op zondagmiddag 7 juni, aanvang 14.00 uur. Op beide dagen wordt er een speciaal theatermenu geserveerd in het restaurant. Kaarten en plaatsen in het restaurant kunnen worden gereserveerd via 0222-390118 of events@krim.nl. Daarnaast zijn de toegangskaarten ook te koop bij de verschillende voorverkooppunten: Receptie en 't Paviljoen Vakantiepark De Krim, Golfbaan de Texelse, Hotel Molenbos, Texelcamping Kogerstrand, Texelcamping Loodsmansduin, Het Open Boek, Voordeelland en de Vlinderwinkel. De toegangsprijs voor de optredens is € 12,50 in de voorverkoop, aan de deur is deze € 15,00. Ook zijn er combinatietickets te koop voor beide concerten.
Deze zijn € 22,50 in de voorverkoop.

Tribune van de TXL sporthal in Den Burg.
Texel Futsal treft Heracles in nacompetitie Sport 14 uur geleden
Drie vogelaars op pad tijdens het Wadden Vogelfestival.
Op zoek naar vogels bij Wadden Vogelfestival Algemeen 17 uur geleden 1
Ericka Voortman en Ruud Bakker nemen de cultuurprijs in ontvangst.
Boetje van Klemat wint Texelse Cultuurprijs Algemeen 9 mei, 15:15 19
Bij de infostand van BUTE.
Drie TESO-aandelen op nieuwe Lionsveiling bij evenement BUTE Algemeen 9 mei, 12:30
Afbeelding
Planmaker draagt zorg voor eigen plan Algemeen 9 mei, 10:30
Optreden tijdens BuitenGewoon Texel.
Cultuur aan bod bij derde BuitenGewoon Algemeen 9 mei, 08:00
Michelle de Vries presenteert de podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 8 mei 2024 Algemeen 8 mei, 16:10
De film 'Mama' is op Texel gemaakt en er doen ook jonge Texelaars aan mee.
Moederdagpremiére film Mama Algemeen 8 mei, 13:30