Bij de infostand van BUTE.
Bij de infostand van BUTE. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Drie TESO-aandelen op nieuwe Lionsveiling bij evenement BUTE

Algemeen

Tijdens de nieuwe Lionsveiling die zaterdagmiddag op de derde editie van BUTE wordt gehouden, worden drie TESO-aandelen geveild. 

De veiling is onderdeel van BUTE dat komende zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur wordt gehouden op het terrein van Landgoed de Bonte Belevenis aan de Rommelpot bij Den Hoorn. De veiling zelf begint om 16:00 uur. De opbrengsten van het evenement en de veiling zijn voor het goede doel. De nieuwe Lionsveiling kent ook een paar andere opmerkelijke stukken zoals een bezoek aan de stuurhut van één de veerboten, een origineel routebord van VVV Texel, oude ansichtkaarten van Texel en een vaatje BUTE-bier dat de Texelse bierbrouwerij, Brouwerij TX en de Bonte Belevenis gezamenlijk voor het goede doel hebben gebrouwen. BUTE bestaat verder uit activiteiten voor kinderen, een fair met tientallen kramen en een eigen foodcourt. Voor de kinderen is er onder meer een stokpaardenspel, het versieren van eierkoeken, maken van dennenappeldieren, schilderen van happy stones en bakken van stokbroodjes. De fair kent onder meer een walvisshow van Adrie Vonk, Hidde Bakker en Ecomare, volkssterrenwacht De Jager is aanwezig, er is aandacht voor de nieuwe Texelse Scheurkalender, het nieuwe Texels Fris en de gymvereniging is met de tumblingbaan present. Radio Texel doet live verslag. 

De toegang is gratis. Kaarten voor de kinderactiviteiten kosten €7,50 of €10,- inclusief een kaartje voor de BUTE kinderbingo die om 12:00, 13:30 en 15:00 uur wordt gehouden. Op het foodcourt is eten en drinken beschikbaar en kunnen bezoekers kennismaken met het BUTE-bier. 

Bezoekers wordt gevraagd zoveel mogelijk op de fiets naar BUTE te komen. De fiets kan goed bij de ingang van De Bonte Belevenis worden geparkeerd. Wie met de auto komt: parkeren is mogelijk op een weiland iets verderop aan het Lage Wegje, er rijdt de hele dag een pendeldienst tussen het weiland en De Bonte Belevenis. Honden zijn niet toegestaan tijdens BUTE.

Hulpdiensten in actie op het vliegveld.
Deense militair overleden na parachutesprong Algemeen 20 uur geleden 14
Een deel van de Texelse Roparunners bij de houten roltrappen van de Sint-Annatunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat is halverwege de route.
Roparunners op helft van de route Algemeen 23 uur geleden 5
Sperwer versus merel: 1-0
De Lezersfoto - Hebbes Algemeen 19 mei, 08:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 18 mei, 10:30
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53
De kranten zijn met een jaar vertraging te vinden op de site van het Regionaal Archief.
Texelse Courant van 1887 tot 2022 in digitaal Regionaal Archief Algemeen 17 mei, 16:00
Afbeelding
Gemeente Texel zoekt een Regisseur voor het Huis van Ontwikkeling 17 mei, 15:49