Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Behandeling Mobiliteitsvisie uitgesteld

Divers

De behandeling van de Mobiliteitsvisie wordt uitgesteld. Dat heeft wethouder Hennie Huisman (mobiliteit) maandag bekendgemaakt.

De visie zou komende woensdagavond in een commissievergadering worden besproken. Volgens Huisman heeft dat echter weinig zin, omdat bij voorbaat duidelijk is dat er geen draagvlak is voor het uitbreiden van het betaald parkeren op Texel.

'Daarmee wordt het mobiliteitsplan te hoog gegrepen, immers de financiële dekking voor het plan vervalt.' Het plan om het betaald parkeren uit te breiden is volgens Huisman definitief van tafel. De uitbreiding was onderdeel van de verdere ontwikkeling van het Texelvignet als inkomstenbron voor onder meer de aanleg van fietspaden, bevordering van duurzame mobiliteit en het betaalbaar maken van openbaar vervoer.

De wethouder zegt het ook jammer te vinden dat er grote onrust is ontstaan. Ze wijst erop dat het vooralsnog voorstellen waren die op tafel lagen, mede afkomstig uit het maatschappelijk middenveld waarmee het college overleg heeft gehad over de Mobiliteitsvisie. Als voorbeeld noemt ze het voorstel de centra van Den Burg en De Koog doordeweeks vrij van fietsers te maken. 'Dat was een verzoek dat uit het overleg met het maatschappelijk middenveld naar voren kwam.'

Komende woensdagavond ligt er alleen een lijst op tafel met knelpunten in de dorpen op gebied van mobiliteit. Bedoeling is dat daar geld voor beschikbaar komt, zodat de gemeente kan beginnen met het oplossen van de knelpunten.

Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 1 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 2 uur geleden 4
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 2 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 3 uur geleden 4
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 3 uur geleden 7
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 3 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 3 uur geleden 13
Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 5 uur geleden 70