De nieuwe walviszaal van Ecomare.
De nieuwe walviszaal van Ecomare.

Seniorendag bij Ecomare voor Texelse ouderen

Divers

Ecomare houdt vrijdag 6 februari een seniorendag speciaal voor Texelse ouderen. Iedereen van 65 jaar en ouder krijgt op deze dag, met maximaal één begeleider, gratis toegang.

Ecomare is op de seniorendag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De verlichting in het museum wordt aangepast (er is meer licht dan gebruikelijk) en er draaien oude films in de filmzaal. Om 11.00 en 15.00 uur is er een presentatie in de nieuwe Walviszaal.

De oude films zijn een compilatie van twee Texelse films uit de eerste helft van de vorige eeuw: Dragers van het Gulden Vlies en De parel van de waddeneilanden. Als de samenstelling van het publiek daar aanleiding toe geeft, passen de dierverzorgers hun tempo tijdens de voerpresentaties aan. De zeehonden worden om 11.30 en 15.30 uur gevoerd, de bruinvissen om 10.30 en 13.30 uur.

Ecomare is volledig rolstoeltoegankelijk en beschikt op verschillende plaatsen over aanpassingen voor hoortoestellen. Bij de ingang zijn rolstoelen te leen. Zaterdag 7 februari houdt Ecomare open dag voor iedereen. Deze dag is het meestal vrij druk in het museum, terwijl het naar verwachting  op de seniorendag juist rustig is.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 7 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 10 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 12 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 12 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 13 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 13 uur geleden 22
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 13 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 14 uur geleden 5