Foto: Babs de Haan, Jet Wesselman, Noelle Saul en Marilyn Houben.
Foto: Babs de Haan, Jet Wesselman, Noelle Saul en Marilyn Houben.

Turnen ondanks breuk in voet

Divers

Turnster Noelle Saul van TurnGroep Texel heeft zich zaterdag ondanks een breuk in haar voet geplaatst voor de districtskampioenschappen turnen in Noord-Holland.

Dat gebeurde tijdens een voorwedstrijd die in Amsterdam werd gehouden. Noelle struikelde tijdens het opwarmen over losgelaten klittenband, maar verscheen ondanks de pijn in haar voet op de mat voor haar vloeroefeningen en ze deed zelfs nog een sprong. Op het eind van de dag bleek dat ze een breuk in haar voet had.

Ze werd ondanks de blessure negentiende en dat was goed voor een plek bij de districtskampioenschappen die zaterdag 14 februari worden gehouden.

Babs de Haan eindigde zaterdag als 24ste in de meerkamp. Zij liet flink wat punten liggen. Op de sprong scoorde ze wederom sterk en behaalde ze een zesde laats. Ook haar balk- en vloeroefening voldeden, ondanks vallen, aan alle eisen. Jet Wesselman was afwezig wegens ziekte en Marilyn Houben herstelt nog van een elleboogoperatie. Zij hoopt eind april het turnen weer op te kunnen pakken.

Doorstroming naar de finales voor het NK turnen is niet gelukt voor de vier 13-jarige turnsters van TurnGroep Texel. Zondag 29 maart komen zij nog wel uit voor een competitiewedstrijd binnen de regio.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 8 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 11 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 13 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 13 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 14 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 14 uur geleden 22
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 14 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 14 uur geleden 5