Afbeelding

Debuut Landmark 105

Algemeen

De band Landmark 105 gaat de volgende stap in de carrière zetten en wil binnenkort met een debuut-CD komen. Zowel de fondsenwerving als de presentatie van dit album heeft een Texels tintje. De EP 'Moving On', die Landmark 105 vorig jaar uitbracht, leverde de band optredens op bij onder meer Bij Giel, in DWDD, op 3FM en Radio 2 en op festivals als het Bevrijdingsfestival Zwolle en Breda Barst.

De groep doorkruist het hele land met huiskamersconcerten en de EP is inmiddels vrijwel uitverkocht. De band heeft een bijzondere band met Texel, die begon toen met de themasong voor de Texelse versie van het Glazen Huis in 2012, waarmee €71.000,- werd opgehaald voor Serious Request. Sindsdien bracht Texel de band veel inspiratie.

De meeste nummers van het op te nemen debuutalbum zijn geschreven op het eiland, waar de bassist van de groep inmiddels woont. De band was bovendien te horen op Sommeltjespop en Struûn. Voor het uitbrengen van het debuutalbum doet de band een beroep op het publiek. Er is een producer gevonden, met wie het muzikaal enorm klikt en die hen kan helpen om ook muzikaal het volgende level te bereiken. 'Want aan een prachtig album hangt wel een prijskaartje. Maar we willen alleen maar kwaliteit neerzetten, voor minder doen we het niet. Daarbij willen we het allemaal zoveel mogelijk op eigen kracht doen, onafhankelijk, maar we hebben wél financiële hulp nodig.'

Die hulp zoekt de groep in crowdfunding. Via www.landmark105.com/crowd kan iedereen een steentje bijdragen. 'En natuurlijk doen we daar wat voor terug. Mensen die ons op weg helpen, krijgen bijvoorbeeld een kijkje in de studio tijdens de opnames, het album op vinyl, een speciaal optreden bovenin de vuurtoren, een rondvlucht met ons over het eiland, drumlessen of een vaartocht over het Wad.' Als er genoeg hulp komt om de opnames te financieren, gaat de groep nog deze zomer de studio in. De inzameling loopt tot 10 juni. Dan moet het streefbedrag gehaald zijn.

Als alles volgens plan verloopt, wordt het album op 4 oktober gepresenteerd, op de dag dat Janis Joplin overleed, in kamer 105 van het Landmark Hotel in Hollywood. De presentatie zal ook op Texel plaatsvinden. Voor meer informatie, zie www.landmark105.com.

Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 1 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 1 uur geleden 2
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 2 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 2 uur geleden 3
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 2 uur geleden 7
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 2 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 2 uur geleden 11
Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 4 uur geleden 65