Winnaars Kees Bakker, Renetta Bakker, Carla van Wijngaarden, Loes van Ammers, Ilonka den IJzerman, Anneke Boom en Evalien Weterings. (Foto Martin Laan)
Winnaars Kees Bakker, Renetta Bakker, Carla van Wijngaarden, Loes van Ammers, Ilonka den IJzerman, Anneke Boom en Evalien Weterings. (Foto Martin Laan)

Hippex in teken van Olympische Spelen

Algemeen

Een namaakpaard Voltige voor turnoefeningen, geblinddoekt voorwerpen aan een touw raden en een sponzenspel waarbij met sponzen aan ondergoed zoveel mogelijk water moest worden vervoerd.

Het waren een aantal ludieke opdrachten die voorbij kwamen tijdens de Hippex die zondag voor de vijfde keer werd gehouden. Acht teams met paardenliefhebbers en aanspanningen deden mee aan het wampexachtige evenement. Ze legden een route af en voerden onderweg de opdrachten uit om punten te verdienen. De Hippex stond in het teken van de Olympische Spelen.

Het team van Kees en Renetta Bakker, Carla van Wijngaarden, Loes van Ammers, Ilonka den IJzerman, Anneke Boom en Evalien Weterings ging aan het eind van de dag met de overwinning naar huis.

Naast de opdrachten was er een rode draadspel waarbij de teams paardenrassen uit verschillende landen moesten herkennen. Daarna moesten ze de vlag van het betreffende land natekenen. Onder meer de vlaggen van Saudi-Arabië en Mongolië kwamen voorbij. De deelnemers waren vantevoren via internet uitgedaagd vijf voorwerpen uit een lijst van tien spullen mee te nemen, waarbij ze moesten raden wat de juiste voorwerpen zouden zijn. Er waren bijvoorbeeld groepen die ervoor kozen een vouwfiets mee te nemen en die bleek de hele dag niet nodig te zijn. Een turnpak daarentegen, ook op de lijst van tien spullen, was wel nodig voor de turnoefeningen op het nagemaakte paard.

Het evenement was georganiseerd door Birgit Sassenburg, Rob Witbaard, Alex de Haan, Linda Koolhof, Petra Graaf en Tessa van Daalen. Volgens Van Daalen was het belangrijk dat iedereen een relaxte dag had. Er hielpen veel vrijwilligers mee en diverse terreineigenaren stelden land ter beschikking.

Oefening op een nagemaakt paard Voltige. (Foto Tessa van Daalen)
In een turnpak. (Foto Tessa van Daalen)
Rijden met Olympische toortsen.
Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 2 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 5 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 7 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 7 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 8 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 8 uur geleden 17
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 8 uur geleden 16
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 9 uur geleden 5