Afbeelding
Foto: Arco de Graaf

Texelse kinderen halen ruim €8.500 op


Een trotse juf Marit Ellen overhandigde al rennend een cheque van maar liefst €8.500,- aan sponsorloper Jeroen van Veen tijdens de Zestig van Texel. Een waanzinnig bedrag dat de afgelopen weken met vereende krachten door de kinderen van groep 6/7 van de Jozefschool is ingezameld.

De afgelopen weken hebben de kinderen van groep 6/7 van de Jozefschool alles op alles gezet om zo veel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. De actie is door de kinderen zélf op touw gezet. Aanleiding is hun zieke klasgenootje Loek, die voor de tweede keer getroffen is door kanker.

Finale

Zondag 24 maart stond rood omlijnd in alle agenda’s als de ‘finaledag’ van hun inzamelactie. Het plan was om met zo veel mogelijk kinderen uit de klas één kilometer mee te lopen met sponsorloper Jeroen van Veen, die net als groep 6/7 geld ophaalt voor het centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Om zo goed mogelijk voor de dag te komen tijdens de dag van de finale hadden de kinderen samen met hun juf flink getraind. Dat bleek geen overbodige luxe, want de weersomstandigheden waren zondagochtend verre van ideaal met een snijdende wind, regen- én hagelbuien en heel af en toe een waterig zonnetje. Tekenend voor de topmentaliteit van deze groep leerlingen was dat bijna de gehele klas aanwezig was. 

Zondagochtend, voorafgaand aan de loop, deelde juf Marit nog een spraakbericht van Loek vanuit het Prinses Máxima Centrum. Vervolgens toog de klas richting Molwerk om daar de komst van Jeroen af te wachten. Hoewel het geduld van de kinderen behoorlijk op de proef werd gesteld in de kou, bleef de stemming opperbest. Toen Jeroen arriveerde op het afgesproken punt renden de kinderen en hun juf een kilometer met hem mee en werd de cheque overhandigd. Juf Marit laat weten enorm trots te zijn op haar klas. "Ik kan bijna niet geloven dat de ze zo'n waanzinnig bedrag hebben opgehaald!"

Foto's: Arco de Graaf, Ilse Bakker, Hanneke Roeper en Pepijn Dros

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Romke
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding