Afbeelding
Foto: 360gradentexel.nl

Tot ziens op het Wad!

OUDESCHILD - Tijdens een bezoek aan Texel mag een cruise over de Waddenzee natuurlijk niet ontbreken. Monster daarom aan op de TX44 in de haven van Oudeschild en kies het ruime sop. 

Stap vanaf de kade langs de vissershaven van Oudeschild aan boord van de TX44 voor een twee uur durende Waddencruise. Als het anker wordt gelicht, wordt via de Waddenzee en het Marsdiep eerst naar de zandplaat "De Razende Bol" gevaren. Dit bijzondere stukje ongerepte natuur is een hoogwatervluchtplaats voor allerlei soorten vogels en een belangrijke rustplaats voor zeehonden. Vanaf het dek kun je de zeehonden op de wadplaten in hun natuurlijke habitat zien liggen en zo maak je de mooiste foto’s! Zeehonden zijn van nature nieuwsgierig dus waarschijnlijk duikt er nog wel één vlak voor je neus op uit het water.
Vervolgens vaart de schipper van de TX44 door de marinehaven van Den Helder waar je de schepen vanaf de waterkant kunt bekijken. Daarnaast krijg je de nodige achtergrondinformatie over de marinehaven te horen.

In de salon is het behaaglijk met koud weer en met warmer weer is het goed toeven op het zonnedek. Dankzij de uitstekende horecaservice aan boord van de TX44, kun je genieten van een lekker hapje en drankje. 

Wat ook belangrijk is om te weten is dat de boot toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en honden zijn welkom, mits zij aangelijnd blijven. Wil je zeker zijn van een plaatsje aan boord? Reserveer dan tijdig via de website www.tx44.nl. Je vindt daar ook alle actuele vaartijden. Tot ziens op het Wad!
(Foto: 360gradentexel.nl)