Keanu Reeves as John Wick in John Wick 4. Photo Credit: Murray Close
Keanu Reeves as John Wick in John Wick 4. Photo Credit: Murray Close Foto: Murray Close/Lionsgate

CINEMA TEXEL REDACTIE

DEN BURG - In Cinema Texel geniet je van de nieuwste topfilms voor jong én oud. Naast 'blockbusters' vertoont Cinema Texel regelmatig ook documentaires, 'arthouse' films en andere bijzondere voorstellingen. De bioscoop, gevestigd in een karakteristiek 17e eeuws pand in Den Burg, heeft twee zalen én een gezellig terras. De komende tijd zijn onder meer de volgende films te zien.

John Wick 4

John Wick (Keanu Reeves) neemt het op tegen zijn meest dodelijke tegenstanders tot nu toe in het vierde deel van de John Wick franchise. De prijs op John Wick z’n hoofd wordt steeds hoger en zijn gevecht tegen het internationale moordenaarsgilde The High Table ontwikkelt zich tot een wereldwijde strijd. Om zijn vrijheid terug te krijgen moet hij het opnemen tegen een nieuwe vijand met machtige allianties over de hele wereld en krachten die oude vrienden in vijanden veranderen.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Een charmante dief en een bende avonturiers wagen zich aan een spectaculaire overval om een verloren relikwie te stelen. Maar als ze de verkeerde mensen tegen zich in het harnas jagen, loopt alles gigantisch uit de hand. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves brengt de veelzijdige wereld en de speelsheid van de legendarische roleplaying game naar het witte doek in een spannend avontuur vol actie en humor.  

The Super Mario Bros. Movie

Illumination en Nintendo, twee wereldberoemde namen uit de entertainmentindustrie, bundelen voor het eerst hun krachten voor THE SUPER MARIO BROS. MOVIE, een nieuwe bioscoopfilm over een van de bekendste loodgieters uit de popcultuur. In de film, gebaseerd op de wereld uit Nintendo’s Mario-games, wordt het publiek meegenomen naar een uniek, kleurrijk en fantastisch universum voor een uitbundige film vol actie en humor. Als ze een ondergrondse waterleiding in Brooklyn willen repareren, komen loodgieters Mario (Chris Pratt; Jurassic World-films, The LEGO Movie-franchise) en zijn broer Luigi (Charlie Day; It’s Always Sunny in Philadelphia) via een mysterieuze buis in een magische nieuwe wereld terecht. Maar daar worden ze van elkaar gescheiden en dan begint Mario aan een groots avontuur om Luigi te vinden. Met hulp van Toad (Keegan-Michael Key; The Lion King), een inwoner van het Paddenstoelenrijk, en na een training van de vastberaden leider van het Paddenstoelenrijk Prinses Peach (Anya Taylor-Joy;The Queen’s Gambit) ontdekt Mario zijn eigen krachten.

Black Lotus - vanaf 13 april

Elfvoudig wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven in zijn eerste hoofdrol in een internationale actiefilm. Hij voert een cast aan met o.a. Frank Grillo, Rona-Lee Shimon, Roland Møller en Kevin Janssens. Nadat zijn beste vriend omkwam tijdens een gezamenlijke missie zwierf special forces-officier Matteo Donner (Rico Verhoeven), kampend met schuldgevoel, de wereld rond. Terug in Amsterdam belandt hij tussen explosies, rondvliegende kogels en crashende auto’s in een eenmansoorlog in de straten en op de grachten van de stad. Donner heeft daarbij maar één doel: het ontvoerde dochtertje van zijn gestorven vriend redden.

Air - vanaf 13 april

“AIR” is een film van de bekroonde regisseur Ben Affleck over de baanbrekende samenwerking tussen de toen nog jonge Michael Jordan en de pas opgerichte basketbaldivisie van Nike, dat met het merk Air Jordan een revolutie teweegbracht in de sportwereld en de hedendaagse cultuur. De aangrijpende film toont de riskante maar carrièrebepalende gok van een onconventioneel team, de compromisloze visie van een moeder die ziet dat haar zoon een immens talent heeft, en de basketballegende die de grootste aller tijden zou worden. Matt Damon speelt in Air de onconventionele Nike-manager Sonny Vaccaro en Affleck vertolkt de rol van Phil Knight, mede-oprichter van Nike. Daarnaast zien we onder meer Jason Bateman als Rob Strasser, Chris Messina als David Falk, Matthew Maher als Peter Moore, Marlon Wayans als George Raveling, Chris Tucker als Howard White, Viola Davis als Deloris Jordan, Gustaf Skarsgård als Horst Dassler en Julius Tennon als James Jordan. Dit is de eerste keer dat Affleck een speelfilm regisseert met Damon in de hoofdrol. Het scenario van Air is van de hand van Alex Convery en de film wordt geproduceerd door David Ellison, Jesse Sisgold, Jon Weinbach, Ben Affleck, Matt Damon, Madison Ainley, Jeff Robinov, Peter Guber en Jason Michael Berman. 

Superkat Maurice - vanaf 19 april

Ratten! Ze zijn overal…. in broodtrommels, dansend over tafelbladen, taarten stelend onder de neus van de banketbakker vandaan. Dus wat heeft elke stad nog? Een rattenvanger: Superkat Maurice! Een straatwijze kat die samen met Mees (Nasrdin Dchar), Zonnebrand (Qucee) en Gevaarlijke Bonen (Patrick Martens) een perfecte ‘business' heeft opgezet om geld te verdienen aan goedgelovige stedelingen. Alles gaat goed tot ze in het plaatsje Bad Blintz komen, waar helemaal geen ratten zijn. Ze ontmoeten het door boeken geobsedeerde meisje Olivia (Georgina Verbaan) die hun hulp inroept om het mysterie op te lossen….


Afbeelding
Afbeelding