Afbeelding
Foto: Koen Suyk

Sla af bij Golfbaan ‘De Texelse’

Algemeen Texel Actief

DE COCKSDORP - Voor de golf- en Texelliefhebbers is Golfbaan De Texelse een uitstapje wat niet gemist mag worden. De baan ligt te midden van prachtige, uitgestrekte duingebieden en is een openbare baan, dus ook vakantiegangers kunnen er starttijden reserveren.

Elke hole, van de 18-holes par 72 golfbaan, is uniek. De baan is geschikt voor ervaren golfers, maar ook beginners zijn van harte welkom. De Texelse heeft het ruige karakter van een echte duinbaan met zeer goed onderhouden fairways, waterpartijen en grote, strakke greens. De natuur op de baan is bijzonder, vanwege de ligging vind je er een grote verscheidenheid aan vogels en bijzondere, beschermde plantensoorten.

De Texelse hoog gewaardeerd

De oefenfaciliteiten bij De Texelse bestaan uit een nieuwe putting en chipping green. Een deels overdekte driving-range en een prachtige Par-3 baan. Op de Par-3 baan kunnen beginnende golfers ervaren hoe het golfspel werkt en ervaren spelers aan hun korte spel werken. Op de ranglijsten van Leading Courses, die jaarlijks tot stand komt op basis van beoordelingen van golfers, klom Golfbaan ‘De Texelse’ onlangs nog van plek 20 naar plek 15 van de 260 golfbanen in Nederland. De Par-3 baan staat zelfs in de top 10!

Golfschool

Op de golfbaan is ook Golfschool Texel te vinden, waar je terecht kunt voor individuele lessen, introductielessen op woensdag- en zaterdagochtend en speciale arrangementen voor zowel beginnende als ervaren golfers. Informeer ernaar bij de Golfschool! Nadat alle holes zijn uitgespeeld, geniet je van de Texelse gastvrijheid in het mooie nieuwe restaurant ‘t Hanenhuus, waar je uitkijkt op de prachtige duinbaan. 

Voor meer informatie kun je terecht op www.texelse.nl.