Afbeelding
Foto: Martijn van Gelder

Gezellig samen naar de film!

DEN BURG - In Cinema Texel geniet je van de nieuwste topfilms voor jong én oud. Naast 'blockbusters' vertoont Cinema Texel regelmatig ook documentaires, 'arthouse' films en andere bijzondere voorstellingen. De bioscoop, gevestigd in een karakteristiek 17e eeuws pand in Den Burg, heeft twee zalen én een gezellig terras. De komende tijd zijn onder meer de volgende films te zien.

All Inclusive
Wanneer Jacco (Tibor Lukács) en Sylvie (Jennifer Hoffman) met hun dochter Loïs (Aiko Mila Beemsterboer) en zoon Bink (Bing van Son) besluiten op vakantie te gaan in een All Inclusive resort, wordt hun al wankele huwelijk zwaar op de proef gesteld. Wanneer Sylvie bij aankomst aan Jacco meldt dat ze een ‘pauze’ wil inlassen kan Jacco dit, te midden van zijn midlife crisis, maar moeilijk accepteren. Binnen de paradijselijke All Inclusive cultuur zal Jacco de confrontatie moeten aangaan met zijn vastbesloten vrouw, zijn puberende kinderen maar vooral zijn grootste struikelblok, zichzelf.

Mummies
Mummies is een grappige en avontuurlijke Warner Bros. Pictures-animatiefilm voor het hele gezin, gemaakt door de producent en schrijvers van Ted & De Schat van de Mummie en Race naar de Maan. De film volgt de avonturen van drie Egyptische mummies die wonen in een ondergrondse geheime stad in het oude Egypte. Het trio bestaat uit een prinses, een voormalig wagenmenner en zijn jongere broer, en wordt vergezeld door hun babykrokodil. Door een reeks ongelukkige gebeurtenissen belanden de mummies in het hedendaagse Londen en beginnen ze aan een doldwaze en hilarische reis op zoek naar een oude ring van de koninklijke familie die is gestolen door de ambitieuze archeoloog Lord Carnaby.

De Acht Bergen
Van het Belgische regieduo Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, Helaasheid der Dingen) en Charlotte Vandermeersch. Naar de internationale, prijswinnende bestseller Le Otto Montagne van Paolo Cognetto. De Acht Bergen het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno; een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek.

John Wick 4 - vanaf 23 maart
John Wick (Keanu Reeves) neemt het op tegen zijn meest dodelijke tegenstanders tot nu toe in het vierde deel van de John Wick franchise. De prijs op John Wick z’n hoofd wordt steeds hoger en zijn gevecht tegen het internationale moordenaarsgilde The High Table ontwikkelt zich tot een wereldwijde strijd. Om zijn vrijheid terug te krijgen moet hij het opnemen tegen een nieuwe vijand met machtige allianties over de hele wereld en krachten die oude vrienden in vijanden veranderen.


Dungeons & Dragons  - vanaf 30 maart
Een charmante dief en een bende avonturiers wagen zich aan een spectaculaire overval om een verloren relikwie te stelen. Maar als ze de verkeerde mensen tegen zich in het harnas jagen, loopt alles gigantisch uit de hand. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves brengt de veelzijdige wereld en de speelsheid van de legendarische roleplaying game naar het witte doek in een spannend avontuur vol actie en humor.  

The Super Mario Bros Movie  - vanaf 5 april
Illumination en Nintendo brengen een nieuwe animatiefilm uit gebaseerd op de wereld van Super Mario Bros. De film wordt geregisseerd door Aaron Horvath en Michael Jelenic (die eerder samenwerkten aan Teen Titans Go!, Teen Titans Go! To the Movies), naar een scenario van Matthew Fogel (The LEGO Movie 2: The Second Part, Illuminations Minions: The Rise of Gru). De hoofdrollen worden ingesproken door Chris Pratt als Mario, Anya Taylor-Joy als Princess Peach, Charlie Day als Luigi, Jack Black als Bowser, Keegan-Michael Key als Toad, Seth Rogen als Donkey Kong, Fred Armisen als Cranky Kong, Kevin Michael Richardson als Kamek en Sebastian Maniscalco als Spike. Oprichter en CEO van Illumination Chris Meledandri en Shigeru Miyamoto van Nintendo zijn de producenten. Universal Pictures en Nintendo zijn samen verantwoordelijk voor de financiering.



Women Talking
In Bolivia woont een groep vrouwen die onderdeel zijn van een christelijke Mennonieten geloofsgemeenschap, een doopsgezinde stroming met Nederlandse roots. De kolonie wordt opgeschrikt wanneer de mannelijke sekse zich enkele keren aan de vrouwen vergrijpt. De dames staan er twee dagen alleen voor, omdat de mannen naar de grote stad zijn vanwege een groep geloofsgenoten die daar zijn opgepakt. De dames hebben drie keuzes: alles bij het oude laten, vluchten of blijven en vechten. De setting en aankleding doen vermoeden dat we naar een tafereel uit het verleden zitten te kijken. Niets is minder waar, tenzij je het jaar 2010 het verleden wil noemen.
Gebaseerd op het boek van Miriam Toews.



 

(from left) Mario (Chris Pratt), Princess Peach (Anya Taylor-Joy) and Toad (Keegan-Michael Key) in Nintendo and Illumination’s The Super Mario Bros. Movie, directed by Aaron Horvath and Michael Jelenic.
WT_07885-07899_RCC5
(l-r.) Michelle McLeod stars as Mejal, Sheila McCarthy as Greta,
Liv McNeil as Neitje, Jessie Buckley as Mariche, Claire Foy as Salome, Kate Hallett as Autje, Rooney Mara as Ona and Judith Ivey as Agata in director Sarah Polley’s film,
WOMEN TALKING
An Orion Pictures Release
Photo credit: Michael Gibson
© 2022 Orion Releasing LLC. All Rights Reserved.