Afbeelding
Foto: Pepijn Dros

Voor het beste dat Texel te bieden heeft

DEN HOORN - Texelse grond is vruchtbaar en de inventiviteit van de Texelaar is groot. Dat zorgt voor een zeer gevarieerd aanbod streekproducten. Een mooie selectie van al dat lokale leuks en lekkers vind je in de Texelse Boerderijwinkel. 

In deze sfeervolle winkel, gelegen aan de Westerweg 80 nabij Den Hoorn, is de hoofdrol weggelegd voor het Texelse schaap. Zo springt de schitterende vitrine met de prijswinnende kazen van Wezenspyk direct in het oog. Ook voor Texels lamsvlees zit je hier goed. In het hoogseizoen verkoopt de Texelse Boerderijwinkel schapenmelkijs van De Waddel en je kunt hier zelfs terecht voor schapenmelkbonbons! Verder is er een ruime keuze aan verzorgingsproducten, waaronder schapenzeep, schapenwolcrèmes en meer. En natuurlijk ontbreken de schapenvachten en met wol gevoerde sloffen niet.
Naast alle 'schaapgerelateerde' producten verkoopt de Texelse Boerderijwinkel nog veel meer. Verse eieren van eigen kippen bijvoorbeeld, melk en yoghurt van Zuivelboerderij Texel, ijs van Labora, appelsap van Keyser, jam en siroop van het Texelse Voedselbos, bier van Tesselaar en brouwerij TX en ga zo maar door. Struinend door deze winkel besef je pas echt hoeveel fantastische producten hier op het eiland gemaakt worden. "Alle topproducten van het eiland brengen wij samen onder één dak", zegt Pytsje Nauta van de Texelse Boerderijwinkel. "Naast toeristen trekt de winkel ook veel Texelaars die hier hun 'Texelse boodschappen' komen doen. We krijgen ook veel mensen in de winkel die speciaal komen voor onze cadeaupakketten vol Texelse producten. Leuk om te geven, nóg leuker om te krijgen." www.texelseboerderijwinkel.nl
(Foto: Pepijn Dros)