Donderdag 1 juni

14:00 uur: Stap aan boord bij de historische loodsbotter Texelstroom voor een inspirerende vaartocht van twee uur over de rede van Texel.


19:00 uur: De Helderse wielerronde Tour de Lasalle doet Texel aan. Zoals gebruikelijk wordt er een etappe gereden door Den Hoorn en omgeving.


19:30 uur: Bij de Texelse Modelspoorclub zijn diverse modelsporen te bewonderen. Bezoekers zijn welkom bij het het Schietsportcentrum in Den Burg. Entree: €2,50.


Vrijdag 2 juni

10:00 uur: Dorcas Kringloopwinkel is een gezellige, ruim opgezette kringloopwinkel met een breed assortiment. Geopend ma, di, do, vr, en za van 10:00 tot 13:00 uur. Locatie: Maricoweg, tegenover Jysk.


10:00 uur: Natuurcentrum De Marel is dagelijks open. Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en iedere zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Vele vogelactiviteiten en excursies. Toegang gratis.


10:00 uur: 's Zomers wordt op de haven van Oudeschild iedere vrijdag een Havenmarkt gehouden. Leuke spulletjes, lekkere vis en informatie over de visserij.


10:30 uur: Koffie met een boekje! Iedere eerste vrijdag van de maand wordt er in de bieb voorgelezen aan volwassenen onder het genot van een kopje koffie. Toegang gratis. Aanmelden niet nodig.


14:00 uur: Oefenplein in de bibliotheek. Verbeter of oefen gratis je digitale vaardigheden met taal- en rekenen. We staan klaar om je te helpen. Aanmelden niet nodig.


Zaterdag 3 juni 

10:00 uur: Dit weekend vindt het TEVOKO buitentoernooi plaats. Sportief en gezellig volleybaltoernooi in De Dennen op een heerlijk beschutte speelweide van Staatsbosbeheer.


13:00 uur: Bizonder TOF - Theaterfietstocht. Vier verschillende vormen van theater op vier bijzondere locaties. U fietst met elkaar van een voormalig kerkje naar de boerderijwinkel, naar de tuin van de ijsboerin en naar de kaasboerderij. Vermaningdenhoorn.nl.


15:00 uur: Het Fortissimo jeugdorkest van Artex en het Amsterdamse AJunSO jeugdorkest treden samen op. Iedereen is welkom om te komen kijken en luisteren!


Zondag 4 juni 

9:00 uur: Zelfpluktuin TexelBol. Hier kunt u boeketten samenstellen uit vele verschillende inheemse planten. 35 cent per stengel. Een paradijs voor vlinders, bijen en andere insecten.


10:00 uur: Kunstenaarsverereniging Zout exposeert in het Kunstlokaal, Abbewaal Den Burg en in de Vermaning, Diek 11a Den Hoorn met expo ZomerdubbelZout t/m 28 juni. Ook muziek en workshops.


15:00 uur: Optreden Golden Oldies band in De Lindeboom. Lekkere gouwe ouwes uit de jaren '60, '70 en '80. De toegang is gratis, kom gezellig langs!


15:00 uur: Muziek van Queen in de Waalderkerk. Zangeres Lauri Brons en pianiste Elisabeth Waverijn geven een eigen, verrassende draai aan het veelzijdige repertoire van de band Queen. Tickets: elisabethlaurimusic.nl.


Maandag 5 juni

10:00 uur: Stichting Hulp Oost-Europa Texel houdt elke dinsdag en donderdag tussen 10.00-16.30 uur een snuffelmarkt in de loods op Maricoweg 5 in Den Burg. Opbrengst is voor transportkosten. Inbreng kleding in de loods aan de achterkant (afslag bij TCA tegenover de Sligro; einde weg linksaf tot eind).


10:00 uur: Toren beklimmen, bezoek tentoonstelling in kerkgebouw 'De Burght'.


11:00 uur: Bij de schuren van Axel Lap aan de Witteweg 3B in Den Hoorn is iedere maandag van 11:00 tot 16:00 uur een grote rommelmarkt. De opbrengst is ten bate van het onderhoud van het Hoornder kerkje.