Bijeenkomst over energiebesparing.
Bijeenkomst over energiebesparing.

Informatiebijeenkomst energiebesparing bij grootverbruikende Texelse ondernemers

De energietransitie zorgt ervoor dat we ons energieverbruik moeten temperen. Dit betekent dat verduurzaming van bedrijfslocaties niet langer meer vrijblijvend is. Het is opgenomen in de Wet milieubeheer en het Activiteitenbesluit. Wanneer ondernemers geen of niet voldoende energiebesparende maatregelen nemen, wordt een stimulerend toezichttraject (met als laatste stap handhaving) gestart door Omgevingsdienst Noord-Holland.

Speciaal voor ondernemers met een hoog energieverbruik wordt nu een informatiebijeenkomst gehouden. De Gemeente Texel, Omgevingsdienst Noord-Holland, netbeheer Liander en verduurzamingsexpert Klimaatroute.nl lichten ondernemers voor en verschaffen inzicht over energieverbruik en transportbeperking op aansluitingen, oftewel overschrijding van energielimieten. Men wordt wegwijs gemaakt in wetten en regels, kansen en verplichtingen die voortkomen uit die regels. Ook mogelijke subsidies en andere ondersteuning komen aan bod, zoals de gesubsidieerde energiescan. De bijeenkomst is de aftrap voor energiescans bij ondernemers. Gemeente Texel nodigt ondernemers uit gebruik te maken van dit aanbod. Ondernemers die de energiescan hebben ondergaan, komen ook in aanmerking voor een gesubsidieerd begeleidingstraject van 1 jaar.


De informatiebijeenkomst Energiebesparing voor Ondernemers wordt gehouden bij Stayokay op maandag 19 juni. Inloop om 16:30 uur, start programma om 17:00 uur. Tussen 19:00 en 20:00 uur is er gelegenheid voor napraten onder het genot van borrelversnaperingen. Aanmelden kan tot 16 juni bij Cee Marlin, cmarlin@texel.nl, o.v.v. EBA voor Ondernemers 2023, bedrijfsnaam, contactpersoon, telefoonnummer en aantal personen.