Afbeelding
Foto: Klifhanger

'Grenzen verleggen'

thema Klifhanger


‘Grenzen verleggen’ is het thema van kunstmanifestatie Klifhanger van 8 tot en met 11 juni in en rond Den Hoorn.


Op diverse locaties in de openlucht of in een binnenruimte zijn allerlei vormen van kunst aan te treffen: van land art, wandkleden, schilderkunst, keramiek, film en installaties tot performance.


Kunstenaars kregen alle ruimte voor een eigen interpretatie van het thema en presenteren hun speciaal voor Klifhanger 2023 gemaakte kunst. Het werk heeft een binding met de plaats waar het wordt gepresenteerd. Gedurende vier dagen zijn de kunstenaars overdag aanwezig bij hun werk en het publiek kan gemakkelijk een praatje met hen maken.


Op Texel bestaat een grote diversiteit aan landschappelijke begrenzingen, zoals bijvoorbeeld tuinwallen, sloten en houtwallen en de overgangen van water naar land. Ook menselijke grenzen, psychisch, sociaal en fysiek, komen aan de orde in deze soms ook interactieve tentoonstelling van beeldende en van uitvoerende kunsten.


Al wandelend of fietsend langs de route met twaalf uiteenlopende kunstwerken kunnen de bezoekers zich verwonderen en zich laten verrassen. Tegelijkertijd krijgen ze een goede indruk van het bijzondere dorp en het fraaie veelzijdige landschap van het zuidwestelijk deel van het eiland, waar grenzen voortdurend werden en worden verlegd.


Dorpshuis De Waldhoorn aan de Herenstraat is, naast tentoonstellingsruimte, het centrale Klifhanger-informatiepunt. Er is daar tevens een verkoopexpositie met werk van deelnemende kunstenaars.


Het bezoek aan Klifhanger is gratis, net als de handige vouwkaart met toelichtingen en plattegrond die op diverse plaatsen op het eiland en in het dorp Den Hoorn is te verkrijgen, onder meer bij VVV Texel in Den Burg en van 8 tot 11 juni in het dorpshuis ‘De Waldhoorn' (Herenstraat 30).