Texel houdt zicht op eredivisie

De zaalvoetballers van Texel Futsal zijn door naar de halve finale van de nacompetitie. De ploeg won zaterdagavond thuis in de TXL Sporthal in Den Burg de eerste wedstrijd van de nacompetitie tegen ZVG Cagemax uit Gorcum.

Texel hield het spannend tegen Cagemax, een ploeg uit de eerste divisie van het zaalvoetbal. In de eerste helft was het spel van Texel nog niet om over naar huis te schrijven en begon Texel ook met een achterstand dankzij een eigen goal. Dat werd al snel rechtgetrokken door Pieter Jan Eelman (1-1) maar vervolgens kwam Texel opnieuw achter en was het 1-2 bij de rust.

In de tweede helft leek er een geheel ander Texel Futsal op het veld te staan. Devin Koorn maakte er snel 2-2 van, Cagemax kreeg nog één gelegenheid om op voorsprong te komen (2-3) en vervolgens kwam Jesper Arkenbout los. Hij maakte 3-3 gelijk, het publiek ging volop achter Texel staan en Arkenbout ging vervolgens door naar 4-3 en 5-3.

ZVG Cagemax zat intussen in de tweede helft ook niet stil, maar liep keer op keer tegen doelman Ali Smit op die een paar prachtige reddingen had. Smit was speciaal voor de wedstrijd op en neer gekomen vanaf zijn vakantieadres in Ermelo en speelde vol vuur en passie om Texel te behouden voor de eredivisie. In de laatste paar minuten was het alles of niets voor Cagemax en ging daar ook de doelman meevoetballen in de hoop nog iets te doen aan de stand. Doelman Smit stond echter op zijn post en het doel van Texel bleef daarmee tot het slotsignaal voor de ploeg uit Gorcum een niet in te nemen vesting. De teleurstelling bij de blieken was groot: ZVG Cagemax heeft al jaren de ambitie om te promoveren naar de eredivisie, maar tot nu toe strandt dat voornemen voortijdig.

Voor Texel is behoud van de eredivisie ook nog geen gelopen race. De ploeg van coach Martijn de Veij treedt komende zaterdag 3 juni om 17:30 uur aan tegen ZVV Veenendaal voor de halve finale van de nacompetitie. Dat is opnieuw in de TXL Sporthal aan de Emmalaan in Den Burg.

De ploeg die die halve finale wint, speelt de finale van de nacompetitie tegen ZVV Eindhoven dat zich automatisch had geplaatst voor de finale van de nacompetitie. De verliezer van de halve finale gaat naar de eerste divisie. De winnaar ervan speelt volgend seizoen eredivisie, de verliezer van de finale komt volgend seizoen ook uit in de eerste divisie van het zaalvoetbal.