Afbeelding
Foto:

Venus en Klematspad

‘Het Hart van Venus’ is de titel van de nieuwe expositie van Ericka Voortmann in ‘Het boetje van Klemat’. De opening is zondag 6 juni, aanvang 16:00 uur. Vooruitlopend daarop wordt het nieuwe Klematspaadje naar het boetje geopend.


De kunstenares over het thema: “Oh, de liefde! Die verliet mij op een zaterdagochtend.” Dankzij de helpende hand van het Hart van Venus, krabbelde kunstenaar Ericka Voortman weer overeind. Het resultaat is een nieuwe expositie in drie delen, in die voormalige schapenschuur op Texel.

Die bestaat uit: het ‘kloppende hart van Venus’ in het vierkant van de boet, 14 statieportretten van wederopstanding, geborduurd en daarna gefotografeerd en haar persoonlijke verhaal, samengevat in een poëtisch zak(d)boekje.

Het Klematspaadje is een oud ‘peerdepaardje' dat al eerder werd aangelegd, maar onlangs werd verlengd tot aan het hek van het Boetje van Klemat, dankzij financiële steun van Stift Texel, Natuurvereniging de Lieuw en het Texelfonds en met toestemming van Staatsbosbeheer