De winnaars.
De winnaars. Foto: Aangeleverd

Kaarten geschud bij bridgeclub Alert

De wintercompetitie van bridgeclub Alert is afgesloten. De strijd om het kampioenschap was spannend tot aan de laatste clubavond, meldt Alert. 

De competitie bestaat uit vier perioden van zeven drives, dus in totaal 28 clubavonden. Aan het begin van de laatste avond stonden twee paren precies gelijk. Rond 11 uur werd duidelijk wie de winnaars waren geworden: Cobie en Koos Bremer. Tweede werden Jan Veenendaal en Piet Bakelaar. De derde plaats was voor Laurien Bakker en Marja v/d Berg.

Er was ook een prijs voor het paar dat de hoogste score op een avond had behaald. Dat waren eveneens Cobie en Koos Bremer, met 74,31 procent. Die score heeft natuurlijk bijgedragen aan het behalen van de clubtitel. Dit jaar werd voor het eerst een slemcompetitie gehouden. Het gaat dan om de spelers die de meeste slems succesvol hebben behaald. Die eer viel te beurt aan Jelle en Lida Westdorp. Tweede in deze categorie werden Frida Trap en Gea Kiewiet. "Na de coronaperiode was dit een plezierig jaar voor Bridgeclub Alert", meldt de club. "Er was een goede opkomst en er kon vrijwel voortdurend gespeeld worden in twee lijnen. Verder was er behoorlijke animo voor de bridgecursus voor beginners, die werd verzorgd door Cobie Bremer."

Nu de wintercompetitie achter de rug is, wordt tot ongeveer half september elke woensdagavond een zomerdrive gehouden. Deze drives zijn zowel voor leden als gasten toegankelijk. Er wordt gespeeld in De Bijenkorf. De bridgers worden daar om uiterlijk 19:15 uur verwacht.