Afbeelding
Foto:

Zeilschip Texelstroom zoekt bemanning


De historische loodsbotter Texelstroom is op zoek naar bemanning om komende zomer te kunnen varen op de Waddenzee. 

Het zeilschip Texelstroom ligt in de historische haven van Texel. In 1998 is de Texelstroom aangekocht. Dit werd mogelijk gemaakt met hulp van de gemeente Texel, TESO, De Krim en vele bijdragen. "Het is echt een boot van en voor Texelaars", laten de vrijwilligers van de Texelstroom. "Dit jaar willen we weer veel de Waddenzee op. Daar is extra bemanning voor nodig. Je hoeft niet te kunnen zeilen - het helpt natuurlijk wel -, maar je moet vooral houden van een historisch zeilschip. We gaan dit jaar zowel korte tochten maken van een paar uur maar ook meerdaagse tochten. Als je meevaart ben je lid van de bemanning en zorg je dat de gasten een veilige en plezierige tocht hebben."

"Als je maat wilt worden (de rechterhand van de schipper) is zeilervaring wel een voorwaarde. Wij maken je in een opleiding wegwijs op de Texelstroom. Ook als je geen Texelaar bent maar er regelmatig bent, houdt van water en een historisch zeilschip, ben je van harte uitgenodigd." Aanmelden kan bij Dominique van Rossum via tel. 06-29471978. E-mail naar info@texelstroom.nl of kijk op texelstroom.nl voor meer informatie.

Sail en Pre-Sail

Het historische zeilschip vaart tijdens Pre-Sail (vanaf 27 juni) en Sail naar de tallships toe die vanaf donderdag de Rede van Texel bezoeken. "Een unieke kans om deze schepen van dichtbij te zien." Een tocht boeken kan vanaf maandag 19 juni, via de website van VVV Texel (texel.net). Er zijn ook tochten speciaal voor bedrijven. "Als u met uw bedrijf voor uw klanten of werknemers heel bijzonder voor de dag wilt komen op deze VIP-tochten met luxe catering, neem dan contact op via tel. 06-51794992 of e-mail: info@texelstroom.nl."