Nieuwe kroegentocht over omgang drugs

De werkgroep Ouderkracht houdt woensdag 31 mei van 19:30 tot 22:00 uur voor de derde keer een informatieve kroegentocht in Den Burg.

Volgens de werkgroep gaven diverse ouders en opvoeders het signaal af dat ze behoefte hadden aan meer informatie over drugs en daarom wordt de nieuwe kroegentocht gehouden. Die begint woensdagavond vanaf 19:15 uur in café Mans. De Brijder begint daar om 19:30 uur met uitleg over verschillende soorten drugs aan de hand van voorbeelden die zij meenemen. Om 20:00 uur uur gaat de kroegentocht verder naar het Schoutenhuys waar een Texelse ervaringsdeskundige (een jongere) zijn verhaal doet. "Dan vervolgen we de kroegentocht naar café De Slock waar om 20:30 uur de jeugdagent van de Texelse politie vertelt over boetes en straffen voor jongeren." Om 21:00 uur geeft Brijder Jeugd in Time Out informatie over vapen en blowen. Daarna is er volgens de werkgroep de gelegenheid om gezellig na te praten en eventueel vragen te stellen.

Mensen die de informatieve kroegentocht willen bijwonen, moeten zich aanmelden via de website www.young4ever.nl. Deelname is gratis. Voor vragen kan contact opgenomen worden met Cintha Stiekema (06-30328467) of Berber Kruger (06-44083613). De tocht wordt gehouden zodat ouders en opvoeders meer tools en handvatten krijgen voor de opvoeding door kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen. "Eén van de ouders gaf over de vorige informatieve kroegentocht aan dat het wel iets gezelligs had zoals bij Broadway, je gaat van locatie naar locatie, waar elke keer een ander onderwerp aan bod komt."