Blonde Bizon. Foto onder: Mirre Valkenburg.
Blonde Bizon. Foto onder: Mirre Valkenburg.

Theater op de fiets

Tijdens 'Theater op de fiets' (TOF) op zaterdag 3 en zondag 4 juni gaan deelnemers per fiets naar verschillende speellocaties in en rond Den Hoorn met uiteenlopende theatervormen. Met onder meer theatergroep Blonde Bizon en Stichting Dromen.

Het hele rondje is net geen tien kilometer. Deelnemers krijgen een routebeschrijving, waarlangs de speellocaties zich bevinden. Zoeken is niet nodig want er fietst ook een suppoost mee.

Programma 


Zaterdag 3 juni

Ik begin bij jou - de dames van Blonde Bizon (bekend van onder meer Broadway) spelen een komische en ontroerende voorstelling over een moeder-dochter relatie. Het publiek zal ingewerkt worden als zorgteam. De voorstelling gaat gepaard met livemuziek en geurt naar narcissen en HEMA-worst.

O cantar do mar (het zingen van de zee) - De van oorsprong Texelse zangeres Mirre Valkenburg is vertegenwoordigster van de Argentijnse muziek: de tango! Ook zingt ze graag fado en warmbloedige Spaanse liederen. In deze voorstelling vind je de weemoed van de Galiciërs, wiens hartkloppingen niet veel verschillen van die van de ziel van Texel.

Het geheim van Janna’s koffie - theater Poppekus speelt een poppen voorstelling voor volwassenen. Hierin gaat Janna een dagje op bezoek bij haar zus. Job staat erop alleen thuis te blijven. Zal Job zich redden alleen: dat is de grote vraag.

Licht - In zijn voorstelling brengt ‘beroeps-Achterhoeker’ Bas ten Have een ode aan het licht dat we in meerdere vormen dagelijks om ons heen ervaren. Dit doet hij met behulp van mime, grappen, poëzie en mooie muziek.


Zondag 4 juni

In de Vermaning in Den Hoorn is de voorstelling Je Zal Jezelf maar Zijn van Blonde Bizon. Zij laten zich vergezellen door niemand minder dan Frits Lambrechts (86 jaar). Ze spelen en zingen een echt familiefestijn. Opa, moeder, dochter en kleindochter zijn intens verbonden en ze zingen elkaar de tent uit. Je Zal Jezelf maar Zijn is een worstelende ode aan afkomst, aan hoe en wie je bent (geworden); met snijdende dialogen.


De prijs voor het kaartje met vier voorstellingen op zaterdag is €20,-. De voorstelling van BlondeBizon op zondag is €17,50. Een passe-partout voor beide dagen is €32,50. Bestellen: bizondertof@gmail.com. Voor wie liever niet fietst, is het mogelijk dit theaterrondje met de auto te doen.

Afbeelding