Texel Futsal toch in nacompetitie

De zaalvoetballers van Texel Futsal zijn vrijdag op het nippertje ontsnapt aan degradatie naar de eerste divisie.

Texel speelde uit in Den Haag 3-3 gelijk tegen ZVV Den Haag, maar had het geluk dat directe concurrent AGOVV uit Apeldoorn in eigen huis met 1-7 werd verslagen door Veerhuys, dat al kampioen was van de B-poule van de eredivisie. Het betekende dat Texel Futsal en AGOVV beiden met negentien punten op de ranglijst eindigden. Texel heeft echter een beter doelsaldo dan AGOVV waardoor Texel zesde werd en AGOVV zevende. AGOVV degradeert daardoor rechtstreeks en Texel krijgt via de nacompetitie nog een kans op behoud in de eredivisie.

Er wacht Texel nu een nacompetitie van drie wedstrijden waarin de ploeg alsnog kan spelen om lijfsbehoud in de eredivisie. De ploeg koerste aanvankelijk aan op de vijfde of vierde plaats in de B-poule, maar verloor een week geleden van Leek waardoor de situatie opeens geheel anders werd. Texel kwam daardoor op de zevende plaats die rechtstreekse degradatie naar de eerste divisie zou betekenen.  De ploeg had het daardoor vrijdag tijdens de laatste speelronde niet zelf in de hand en er moest een klein wonder gebeuren om alsnog de nacompetitie te bereiken, maar het gelijkspel tegen Den Haag en het verlies van AGOVV waren net voldoende om niet rechtstreeks te degraderen.

Zaterdag 27 mei speelt Texel de eerste wedstrijd van de nacompetitie tegen ZVG Cagemax uit Gorcum. De winnaar van die wedstrijd gaat door naar de volgende ronde die op 2 of 3 juni wordt gespeeld. De winnaar van die wedstrijd speelt op vrijdag 9 juni tegen ZVV Eindhoven die zich als nummer vijf van de B-poule automatisch al heeft geplaatst voor de finale van de nacompetitie. Dat betekent dat Texel de komende drie wedstrijden moet winnen om in de eredivisie te blijven.