Gedenkwaardig kampioenschap

In een wedstrijd die eerst op Texel zou worden gespeeld, maar ter elfder ure naar de overkant werd verplaatst, is het dameszaalvoetbalteam Texel'94 dit weekend op gedenkwaardige wijze kampioen geworden.   


De voorbereidingen waren getroffen, het publiek uitgenodigd en de dames zaten gezamenlijk aan de pasta in 'Mans'. Alles onder controle, totdat de 'stalen' zenuwen van de Texelse dames plotsklaps op hol werden gejaagd door de tegenstander, de meiden van GSV. Om 17:30 uur stuurden ze een berichtje dat ze geen team op de been konden krijgen: ze hadden maar vijf vrouwen.

De Texelse dames gingen direct over tot actie. Ze waren zelfs bereid twee van hun speelsters uit te lenen aan hun tegenstander, zolang ze maar kwamen. Maar nee, het besluit van de GSV-dames stond vast. Zij gaven aan dat het toch "een gespeelde pot" was, ze stonden immers onderaan. 

Gezien de belangen die op het spel stonden, mocht de wedstrijd niet op papier worden afgehandeld en moest later worden gespeeld. Maar komende week spelen de dames de kwartfinale van de beker. "En wie zegt dat GSV dan wel op komt dagen?", meldt onze correspondente. Zonder de punten, geen kampioen. Verbijstering alom. "Wat een deceptie." 

De Texelse dames waren compleet, iedereen had vrij geregeld en de voorbereidingen voor het aanstaande kampioenschap waren getroffen. Met het aanbod: "We komen wel naar jullie", gingen ze akkoord. Snel regelden ze een zaal en met de boot van 19:00 uur vertrokken de Texelaars naar de overkant. Waar GSV vooraf geen speelsters op de been kreeg, had het team opeens zeven spelers op papier. 

Waar de zenuwen en de stress zichtbaar waren in het spel van de Texelse dames, wilde GSV geen enkel cadeautje geven aan de aanstaande kampioen, ze speelden zelfs "gemeen fanatiek". Het was overduidelijk: ze gunden de Texelse meiden niets. Uiteindelijk brachten de Texelaars een zwaarbevochten 2-1 overwinning mee naar het eiland, dankzij twee doelpunten van Melanie Smit. De champagne kon alsnog worden ontkurkt.


Dat het met de dames van Texel'94 voortvarend gaat, mag duidelijk zijn, woensdag speelt het tweede elftal om 19:20 uur hun kampioenswedstrijd tegen Nieuweboer Architecten. Het kampioenschap lijkt zeker, in puntenaantal staan de Texelaars weliswaar gelijk met nummer twee, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Het doelsaldo van Texel is beter, dit lijkt een dubbelslag te gaan worden voor de Texelse dames.