Bier 'Avondzon' op Heino's Biergarten


De Texelse Bierbrouwerij en Brouwerij TX hebben de handen ineen geslagen. Tijdens ‘Heino’s Biergarten’ op vrijdag 26 mei in de Wezentuin presenteren ze hun gezamenlijke nieuwe bier ‘Avondzon’.

‘Avondzon’ is een fruitige Red Ale van Texel en het resultaat van een samenwerkingsverband tussen de twee brouwerijen. In samenwerking met café De Slock wordt het nieuwe bier om 18:00 uur gelanceerd tijdens Heino's Biergarten in park De Wezentuin in Den Burg. Iedereen is van harte welkom om de presentatie bij te wonen.

Een noviteit in de Texelse bierwereld: twee brouwerijen die gezamenlijk een nieuw bier hebben ontwikkeld. De brouwmeesters hebben samen een recept samengesteld. Brouwerij TX produceert het bier voor blikjes, de Texelse Bierbrouwerij voor fust.

De brouwers omschrijven het als “een heerlijk, doordrinkbaar en verfrissend bier”. “Avondzon heeft een aangename moutige smaak en een fruitige, zacht-bittere afdronk met hints van bessen. Avondzon drink je het liefst in goed gezelschap en bij een Texelse zonsondergang.”

'Avondzon' is gedurende het driedaagse bierfestival in het park verkrijgbaar van de tap en vanaf de eerste week van juni 'exclusief' verkrijgbaar op het eiland, uitsluitend in de Texelse horecagelegenheden en supermarkten.