Wandelaars die meedoen aan de Hemelvaartloop.
Wandelaars die meedoen aan de Hemelvaartloop. Foto: Willem Sangers

Veel animo Hemelvaartloop

Onder een stralend zonnetje gingen op Hemelvaartsdag 59 hardlopers en 12 wandelaars van start vanaf het voetbalveld van SV De Koog voor de traditionele Hemelvaartloop van Roparunteam Texel.

De jeugd trapte af voor hun loop over 1.200 meter. Die werd gewonnen door looptalent Tijmen Koen uit Den Helder. Hij versloeg Douke Wajer nipt met één seconde voorsprong in een winnende tijd van 5:16 minuten. Snelste meisje was Sofie van Maurik (5:57). 

Norbert Eelman legde de 4.000 meter als snelste af in 20:06 minuten, met 50 seconden voorsprong op de nummer twee, Luuk den Braven. Eerste vrouw en derde op die afstand werd Belinda Wilke in 22:22. Op de 8.000 meter won Marcel Eckers. Jaap Witte kon lang bij blijven, maar het laatste klimmetje maakte het verschil. Ralph Venhoven legde beslag op de derde plek. Beste vrouw werd Nadine Wasmuth in 41:18 minuten. Door de rijk gevulde prijzenpot van de verloting, gesponsord door een fors aantal Texelse bedrijven, ging een groot deel van de lopers toch met een prijs naar huis. Het loopevenementje leverde €510,- op voor het goede doel. Daarnaast werd Maikel van der Gracht, voorzitter van Roparunteam Texel, door Peter ter Burg namens de Texel Halve Marathon verrast met een cheque van €1.000,- voor de Roparun.