Texel'94 kampioen vierde klasse

De ontlading was zondagmiddag groot bij de spelers van Texel'94. Even leek het erop dat de ploeg het kampioenschap door de vingers zag glippen, maar in het laatste kwartier werd orde op zaken gesteld en pakte Texel de titel in de vierde klasse.

Het was in de tweede helft behoorlijk stil langs het veld op Sportpark Zuid in Den Burg. Texel stond met 0-1 achter tegen Egmondia, terwijl in Den Helder directe concurrent Succes op voorsprong stond tegen Zeemacht. Op dat moment overheerste één gedachte langs het veld: als er niets aan de stand verandert, gaat Succes op de laatste speeldag alsnog met de titel aan de haal. En dat zou zuur zijn geweest voor Texel, dat al vrijwel het hele seizoen aan kop ging in de vierde klasse en geen geheim maakte van de ambitie om kampioen van de vierde klasse te worden. Texel leed vorige week puntenverlies tegen De Koog, waardoor de titel zondag in de wedstrijd tegen Egmondia nog wel verworven moest worden en dat zou met een achterstand niet gaan gebeuren.

De spelers van Texel'94 waren - na een matige eerste helft - in de tweede helft duidelijk aanwezig voor het doel van Egmond, maar dan moest de bal er nog wel in terwijl de tijd loopt. De ommekeer kwam toen Arjen Bakker namens Texel de verdediging van Egmond slecht en de 1-1 binnenschoot. Gejuich langs het veld en opeens is er de hoop dat het nog goed zou komen. Die hoop nam toe toen Jesse Klaver een minuut of vijf later doelpunt van nummer van twee langs de keeper van Egmond schoot. De stilte was weg en er hing opeens een heel andere sfeer langs het veld. Bij de spelers van Texel'94 was de ontlading groot. Een paar minuten voor tijd veranderde de hoop in zekerheid, toen de keeper van Egmond in alle emotie een overtreding beging, met rood het veld verliet en Texel een strafschop kreeg.

Stijn Arends nam de verantwoordelijkheid en legde de bal strak achter één van de spelers van Egmond, die verderging als keeper. Het werd 3-1 en daarmee kon de titel Texel niet meer ontgaan. Egmond stond op dat moment nog met acht spelers in het veld (na de keeper krijgen nog twee spelers een rode kaart wegens emmeren tegen de scheids), maar dat maakte Texel allemaal niet uit. Het kampioenschap was veiliggesteld. Het was feest op het veld en feest langs de lijn toen het laatste fluitsignaal van de scheids klonk. De flessen champagne gingen open, de spelers maakten een ereronde langs het veld om het kampioenschap met het publiek te vieren en er klonk vuurwerk. Missie geslaagd: volgend seizoen Texel'94 in de derde klasse.