Veel belangstelling voor BUTE op Landgoed de Bonte Belevenis.
Veel belangstelling voor BUTE op Landgoed de Bonte Belevenis. Foto: Jeroen van Hattum

BUTE trekt tegen de 2.500 bezoekers

Tegen de 2.500 bezoekers, prachtig weer en volop gezelligheid op het terrein van Landgoed de Bonte Belevenis bij Den Hoorn.

Lions Club Texel hield daar zaterdag het evenement BUTE en dat ging er succesvol aan toe. Er hing op het terrein een ontspannen en gezellige sfeer waarbij kinderen meededen aan de diverse activiteiten die voor de jongste bezoekers waren georganiseerd. Er kon onder meer een ontdekkingstocht langs een sloot worden ondernomen, er was een blote-voeten-pad, er konden armbandjes van schapenwol worden gemaakt, broodjes worden gebakken en vuur worden gemaakt.


Een van de hoofdingrediënten van BUTE was een nieuwe Lionsveiling. Die kende in totaal 65 kavels, waaronder twee TESO-aandelen die beiden voor €8.600,- werden geveild. Een TESO-aandeel ging naar mensen aan de overkant, het andere aandeel werd gekocht door Texelaars. Beide aandelen kwamen van de overkant. De Lionsveiling kende verder meerdere schilderijen van Blok van der Velden, twee vazen uit de Waddenzee, een aantal hotelovernachtingen, oude munten, diensten en een bijzondere Koninklijke rondleiding door Kaap Skil in Oudeschild. Niet alles werd verkocht, wel een deel van de kavels. De opbrengsten van de veiling en van andere zaken van BUTE (zoals de strippenkaarten voor de kinderactiviteiten en activiteiten voor volwassenen) gaan naar het goede doel.


De Lions zorgden tijdens BUTE voor eten en drinken, er was ter plekke gerookte ponen en er was een fair met tientallen kramen. Het was de tweede keer dat BUTE werd gehouden. De volgende editie van BUTE wordt gehouden op zaterdag 11 mei 2024.