Woensdag 17 mei


15:00 uur: In de bibliotheek wordt aan peuters en kleuters voorgelezen. Toegang gratis, aanmelden niet nodig. Meer info: kopgroepbibliotheken.nl.


19:15 uur: Café Brainstorm Texel: Informatie- en ontmoetingsbijeenkomst met aandacht voor niet-aangeboren hersenletsel (NAH), zoals CVA, Parkinson en MS in De Buureton.


Donderdag 18 mei

9:00 uur: Kofferbakmarkt op parkeerterrein Nikadel in De Koog. Tot 13:00 uur snuffelen tussen de koopjes.


10:00 uur: Vrijwilligers van Stichting Hulp Oost-Europa houden elke dinsdag en donderdag tussen 10:00 en 16:30 uur een snuffelmarkt in de loods op Maricoweg 5 in Den Burg. Opbrengst is voor transportkosten. Inbreng kleding in de loods aan de achterkant. Afslag bij TCA tegenover de Sligro; einde weg linksaf. 


10:00 uur: Roparun Texel houdt een crossloop en wandeltocht bij SV De Koog aan de Boodtlaan. Inschrijven in de kantine vanaf 10:00 uur. Deelname €6,- per persoon, tot en met 12 jaar €4,-.


10:00 uur: Elke donderdag is De Deel een ontmoetingsplek voor mensen met Niet-aangeboren Hersenletsel (NAH) of vermoeden daarvan. Gratis/vrij toegankelijk, zonder diagnose of indicatie. Locatie: Kotexgebouw Abbewaal.


Vrijdag 19 mei 

13:30 uur: Rondleiding Brouwerij Stokerij Texel. Je start met een TX Cocktail en met de brouwmeester bezoek je de brouwerij en de stokerij. Je eindigt in de taproom met twee proefglaasjes bier naar keuze.


Zaterdag 20 mei 

10:30 uur: Een kleinschalige markt op het plein in het centrum van De Cocksdorp. Tot 16:00 uur. De entree is gratis. Winkels en horeca zijn ook geopend.


10:30 uur: Natuurliefhebbers Vera de Backker en Rob Buiter presenteren hun nieuwe prentenboek ‘Kom erbij, in mijn wei!’ in Natuurcentrum De Marel. Er wordt voorgelezen en gewandeld.


12:00 uur: Stichting Texel CultuurEiland houdt in het centrum van Den Burg de tweede editie van Uitmarkt BuitenGewoon Texel, waar de culturele agenda van het eiland op diverse podia wordt gepresenteerd.


12:00 uur: Lions Club Texel presenteert een gezellig evenement op het terrein van Landgoed de Bonte Belevenis bij Den Hoorn: BUTE. Met o.a. de Lionsveiling. Tot 20:00 uur.


12:30 uur: Bezoek de eendenkooi Spang en neem samen met de boswachter een kijkje achter de schermen van de kooi. Geopend tot 16:30 uur. Reserveren niet nodig, gratis entree. Een donatie welkom.


14:00 uur: Het startschot voor de Ronde van Oudeschild, de enige wielerronde op Texel met een echt bergklassement.


15:00 uur: Concert Groot Mannenkoor Noord-Nederland in De Burghtkerk in Den Burg. Het Mannenkoor staat garant voor een gevarieerd programma.


Maandag 22 mei

10:00 uur: Dorcas Kringloopwinkel Texel is een gezellige, ruim opgezette kringloopwinkel met een breed assortiment. Geopend ma, di, do, vr, en za van 10:00 tot 13:00 uur. Locatie: Maricoweg, tegenover Jysk.


10:00 uur: Boerderijwinkel: schapenkaas en lamsvlees. Nabij icoonlandschap de Hoge Berg verkoopt De Waddel schapenkaas en lamsvlees in hun winkeltje en 24-uursautomaat. U bent ook welkom bij de leuke, lekkere en leerzame activiteiten (dewaddel.nl).


11:00 uur: Grote wekelijkse rommelmarkt in en bij de schuren van Axel Lap aan de Witteweg 3B in Den Hoorn. Tot 16:00 uur. De opbrengst is ten bate van het onderhoud van het Hoornder kerkje.