Speler van Texel Futsal aan de bal tegen Leek.
Speler van Texel Futsal aan de bal tegen Leek. Foto: Jeroen van Hattum

Wonder nodig voor Texel Futsal

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben komend vrijdagavond een wonder nodig om niet uit de eredivisie van het zaalvoetbal te vallen. 

De zaalvoetballers verloren zaterdagavond in de TXL sporthal in Den Burg met 4-5 van Leekster Eagles waardoor ze nu eennalaatste staan in de B-poule van de eredivisie. Die plek betekent rechtstreekse degradatie naar de eerste divisie.

Er is nog een kans op een ontsnapping aan rechtstreekse degradatie, maar de kans is klein. Texel moet dan komende vrijdagavond in Den Haag winnen van het al gedegradeerde ZVV Den Haag en is daarna alsnog afhankelijk van de resultaten van ZVV Eindhoven en AGOVV uit Apeldoorn die vijfde en zesde staan. Als één van hen vrijdagavond verliest (en Texel) wint, klimt Texel alsnog een plaatsje op de ranglijst en zou het alsnog nacompetitie kunnen worden. Dat betekent dat AGOVV zou moeten verliezen van Veerhuys dat al winnaar is van de B-poule of dat ZVV Eindhoven moet verliezen van VNS dat ook al veilig is. AGOVV en ZVV Eindhoven spelen vrijdagavond beiden op eigen veld.

Bij Texel was de teleurstelling zaterdagavond voelbaar. De ploeg verspeelde twee keer een voorsprong. Het ontbrak Texel ook aan voldoende vuur en power om de wedstrijd naar zich toe trekken.