Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Geen titel voor Texel’94 in De Koog

Algemeen

De derby tussen SV De Koog en Texel’94 is vanmiddag geëindigd in 0-0. Dat betekent dat Texel’94 nog geen kampioen van de vierde klasse is.

De Koog was duidelijk niet van plan zomaar mee te werken aan een feestje voor de gasten uit Den Burg. De ‘blauwe trein’ begon furieus en koos vol voor de aanval. Het mocht een wonder heten dat de bal na een kwartier niet minstens één keer in het doel van Texel’94 was beland.

Willem Sangers

Na deze storm veranderde het spelbeeld. Texel’94 heeft een fittere selectie met meer voetbal en liet dat zien. Toch kwam De Koog zelden in de problemen. Texel’94 liet zien makkelijk te voetballen, maar was slordig in de eindfase.

In de tweede helft begon Texel’94 het meer en meer vanaf de zijkanten te proberen, maar Koger keeper Perry Farla heerste in de lucht. Iedere hoge bal pakte de doelman klemvast. Al met al een vermakelijke pot voetbal, waarbij er in de tweede helft weinig echte kansen waren voor één van beide teams. Een gelijkspel lijkt daarmee een terechte uitslag.

Voor een derby ging het er vriendelijk aan toe en na een enkele harde overtreding schudden de spelers elkaar direct de hand. Langs de zijlijn was er wel degelijk een echt derbysfeertje, inclusief sfeeracties met vuurwerk en rookpotten. In de rust werd het publiek getrakteerd op een live-optreden van Tom Haver. Ook na de wedstrijd bleef het erg gezellig in de badplaats en was van rivaliteit tussen beide teams geen enkele sprake.

Door het gelijkspel is de race om het kampioenschap in de vierde klasse nog altijd spannend. Texel’94 heeft 52 punten, nummer twee Succes, dat vandaag met 4-0 won van Vesdo, 51 punten. Texel’94 neemt het volgende week in eigen huis op tegen nummer drie Egmondia. Succes speelt een uitwedstrijd tegen nummer zeven Zeemacht.