De laatste goederen worden in de vrachtwagen geladen.
De laatste goederen worden in de vrachtwagen geladen.

Vrijwilligers laden hulptransport, Oekraïners in Roemenië lossen

Vrijwilligers van de stichting Hulp Oost-Europa Texel hebben weer een hulptransport geladen. Deze keer is de bestemming Roemenië naar de plaatsen Sacele en Zizin, in de buurt van Brasov.


De regels bij de douane zijn aangescherpt, de vrijwilligers hebben alles ingepakt en geladen volgens de nieuwe voorschriften. Deze week ontving Ria van der Vis van de stichting bericht dat alle goederen zonder problemen de grens over zijn gekomen en gelost.

“Eerst werd een deel gelost in Sacele, waar een grote groep klaarstond om te helpen uitladen. Onder hen veel vluchtelingen uit Oekraïne, die hier verblijven. Iedereen was blij om te helpen."

"Toen ging de truck verder naar Zizin, een arm dorpje waar het afgelopen jaar een kerkje is gebouwd en waarvoor de stoelen van Texel komen. Ook was er voor de kinderen van alles mee, zoals een poppenkast, kleurtjes en papier en nog knutselspulletjes en een mooie gitaar."

"Nu is er een ruimte om bij elkaar te komen en dat is belangrijk, omdat de huisjes klein zijn. Ook is er serviesgoed en bestek mee en pannen, zodat er voor de kinderen gekookt kan worden. En voor buiten is er een trampoline mee."

"Voor de armste bewoners hebben we 65 voedselpakketten gemaakt en verder is er nog extra voedsel en lekkers mee. Ook kleding en schoenen in het transport en dekbedden, kussens en matrassen.”

Tijdens het laden op Texel was het een komen en gaan van mensen die spullen kwamen brengen. Zo waren er ook verschillende mensen die hun fiets kwamen brengen, om anderen er blij mee te maken. "Zo hebben veel overtollige spullen vanaf Texel een nieuwe bestemming gekregen."

Een bijdrage in de vervoerskosten voor de stichting is van harte welkom op bankrekening: NL18 RABO 03625 21 905 t.n.v. STICHTING HULP OOST-EUROPA TEXEL (met ANBI-goedkeuring).