Fietspaadje langs Rozendijk houdt de gemoederen bezig

Grote advertenties met de oproep mee te denken en te praten over de toekomst van Texel. Maar als het er op aan komt, dan vaart de gemeente een eigen koers.


Dat gevoel hing boven de discussie in de raadscommissie over de herinrichting van de Rozendijk. Het plan is dan volgens wethouder Cees Hooijschuur nog niet “in beton gegoten", hij zei ook dat alleen over het al dan niet aanbrengen van de kasseienstrook in het midden nog viel te praten. Het verdwijnen van het vrijliggende fietspad staat wat hem betreft vast.

Het was volgens hem immers de raad die opdracht had gegeven om, bij het besluit over het beheer en onderhoud van de fietspaden in het Nationaal Park, de fietspaden drie meter breed te maken. Veronne Koot (Groenzwart) herinnerde zich dat anders. Volgens haar had de raad opgedragen de fietspaden fietsveilig en toekomstbestendig te maken. “Niet expliciet drie meter breed.”

Hooijschuur verwees naar een bijeenkomst in De Waldhoorn, waar het plan volgens hem geen noemenswaardige weerstand ondervond, net zoals op het gemeentelijk platform ‘Texel spreekt'. "Nu komen de bewoners in dit late stadium alsnog in de lucht." Wat de vraag opriep of de gemeente wel genoeg had gedaan om de bewoners erbij te betrekken. De wethouder erkende dat de gemeente in de communicatie ook steken had laten vallen. Wel gaf hij aan dat hij wel degelijk had geluisterd. En gehandeld. Zo wordt een greppel gegraven voor een te dempen sloot en worden er geen bomen gekapt. Het nam het gevoel van onbehagen niet geheel weg. Koot wil proberen de Rozendijk op de agenda van de raad te krijgen.