Nieuwe BUTE bij Bonte Belevenis krijgt een avontuurlijk karakter

Bijzondere activiteiten voor kinderen, een gezellige fair, een divers entertainmentprogramma, proeverijen, excursies en de Lionsveiling in een nieuw jasje. 

Het komt allemaal aan de orde tijdens de tweede editie van BUTE zaterdag 20 mei van 11:00 tot 19:00 uur op het terrein van Landgoed De Bonte Belevenis bij Den Hoorn. Het evenement wordt georganiseerd door Lions Club Texel. Bezoekers kunnen struinen langs de kramen op de fair, meedoen aan vele activiteiten en eten en drinken op het foodcourt terrein. De toegang is gratis.

Voor kinderen heeft BUTE diverse bijzondere, avontuurlijke en leerzame activiteiten op en rond De Bonte Belevenis in petto. Zo is er bijvoorbeeld een blotevoetenpad, een slootexcursie begeleid door natuurgidsen, kinderyoga, samen met de schaapsherder bandjes maken van schapenwol, vuur maken, broodjes bakken en diverse spelletjes. Er kan aan de activiteiten meegedaan worden met behulp van een kinderstrippenkaart die op het terrein voor €7,50 of €10,- (inclusief lootje voor het Rad van Fortuin) kan worden aangeschaft. De opbrengsten van deze strippenkaart en van de overige activiteiten op BUTE zijn geheel bestemd voor goede doelen. 

Voor volwassenen zijn er eveneens meerdere bijzondere activiteiten tijdens BUTE. Er is onder meer een workshop segway rijden, Kees Boersen vertelt over zijn werk als visserman, er is een natuurwandeling met boswachters door de Bollekamer, een speciale biertour, een stiltewandeling met een meditatief karakter en een wiskey-proeverij. 

Om 14.00 en 15.00 uur wordt de vernieuwde Lionsveiling gehouden met exclusieve en bijzondere kavels zoals twee TESO-aandelen. In een eigen kraam van de Lions die op het terrein van De Bonte Belevenis komt te staan, is te zien welke doelen de Lions de afgelopen jaren hebben gesteund en kan ook meer informatie over de Lions zelf worden verkregen. Meer informatie is te vinden op butefair.nl.