In 'The Book Club' genieten de vier vriendinnen van een 'ontspannen' vakantie in Italië.
In 'The Book Club' genieten de vier vriendinnen van een 'ontspannen' vakantie in Italië. Foto: Filmdepot

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Diverse nieuwe films in Cinema Texel

Algemeen

De komende tijd zijn er weer diverse nieuwe films in Cinema Texel aan de Gravenstraat in Den Burg. 

Fast X is de tiende film in de onverwoestbare Fast & Furious-reeks. Dom Toretto (Vin Diesel) en zijn familie gaan de confrontatie aan met de dodelijkste tegenstander die hun pad ooit heeft gekruist: een levensgevaarlijke vijand die opduikt uit de schaduwen van het verleden, gemotiveerd door wraakgevoelens en vastbesloten om Doms familie kapot te maken en alles en iedereen die hij liefheeft voor altijd te vernietigen. 

In Book Club: The Next Chapter gaan de vier vriendinnen van de boekenclub voor het eerst van hun leven op een echte meidentrip… naar Italië. Als de boel ontspoort en er geheimen boven water komen, verandert wat vakantie had moeten zijn in een uitzonderlijk avontuur. 

The Whale is een aangrijpend drama waarin een vader probeert opnieuw contact te maken met zijn tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink. Charlie leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert hij hoopvol het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie te herstellen die het hem kwalijk neemt dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaam ontdekt de kijker hoe Charlie de man geworden is die hij is en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn. The Whale is zowel hartverwarmend als hartverscheurend.