Skuumkoppe 0.0 werd eerder dit jaar gepresenteerd op de Groeneplaats.
Skuumkoppe 0.0 werd eerder dit jaar gepresenteerd op de Groeneplaats. Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Texelse Bierbrouwerij wint vijf medailles tijdens de European Beer Challenge

Algemeen

De Texelse Bierbrouwerij is maar liefst vijf keer in de prijzen gevallen tijdens European Beer Challenge in Londen van woensdag 3 mei. De brouwerij ontving vier keer een gouden medaille en één keer een zilveren medaille.

Texels Skuumkoppe won de gouden medaille in de categorie Dunkelweizen, terwijl Texels Skuumkoppe 0.0 de gouden medaille in de categorie Alcoholvrij in de wacht sleepte. Texels Tuunwal Tripel won goud in de categorie Abdij Bier, en Texels Skiller Wit werd bekroond met de gouden medaille in de categorie Belgisch witbier. De Texels Zeebries Blond ontving een zilveren medaille in de categorie Belgisch Blond.

De Texelse Bierbrouwerij is zeer trots op de prestaties en ziet dit als erkenning voor hun vakmanschap en passie voor het brouwen van eigenzinnige kwaliteitsbieren. Met deze vijf medailles heeft de brouwerij hun reputatie als een van de beste brouwerijen van Nederland en Europa verder verstevigd.

European Beer Challenge

De European Beer Challenge is de belangrijkste biercompetitie van Europa. Elk bier dat deelneemt aan de competitie wordt beoordeeld door deskundige juryleden. De juryleden analyseren de inzendingen zorgvuldig door middel van een proces van blind proeven. De onpartijdige en grondige aanpak zorgt ervoor dat elk bier objectief wordt geproefd en de kans krijgt om te concurreren met ’s werelds toonaangevende biermerken. Aan de hand van de scores krijgen de beste bieren de European Beer Challenge medaille toegereikt als erkenning voor hun uitmuntendheid.