Afbeelding
Foto: Getty Images/iStockphoto

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Vakantie-activiteiten voor arme gezinnen

Algemeen

De nieuw in het leven geroepen actie ‘Zomervlinders’ wil Texelse gezinnen waar geen geld is voor leuke zomervakantie-activiteiten, helpen. Wie wil helpen of hulp kan gebruiken, kan zich vanaf heden aanmelden.

Initiatief komt van Cynthia van der Tuijn, die wordt ondersteund door Texelgezinnen. Cynthia: “Er zijn in Nederland ruim 300.000 kinderen en ouders waarbij een zomervakantie vol leuke activiteiten niet vanzelfsprekend is. Er zijn ook veel initiatieven om deze gezinnen een steuntje in de rug te geven. Op Texel wil ik graag de actie Zomervlinder opzetten, om gezinnen bij wie het niet mogelijk is om iets extra’s te doen in de zomervakantie, te helpen.” 

Cynthia sloot zich eerder aan bij een soortgelijk initiatief in de regio Noord-Holland Noord. “Het gezin dat aan mij gekoppeld werd, kon geen verjaardagscadeau kopen voor één van hun drie kinderen en geen traktatie voor haar klasje. Ik heb toen een ‘zomerbox’ voor ze samengesteld en de traktatie geregeld. Omdat ik denk dat er op Texel ook gezinnen zijn die deze hulp, bijdrage en liefde kunnen gebruiken, zet ik het nu hier op.”

Diverse sponsors hebben zich al gemeld. Wie het initiatief een warm hart toedraagt, kan zich aanmelden als ‘gever’. Gevers én ontvangers kunnen zich tot 30 juni aanmelden via e-mail: zomervlindertexel@hotmail.com. De organisatie meldt dat vertrouwelijk wordt omgegaan met gegevens.