Afbeelding
Foto:

Winst voor Texelse golfers

Na twee jaar corona en een jaar blessureleed is het Smulpot Golfteam terug. En hoe: team Senioren 1 won de competitie die begin april van start ging én is gepromoveerd naar de hoofdklasse. Ook Dames 1 van De Texelse Golfclub bracht winst terug naar het eiland en is gepromoveerd naar de tweede klasse. 

De heren speelden op 7 april op Ooghduyne tegen de Kennemer. Het Texelse team won met 18-4: een kickstart. De week erop werd er aangetreden op de Amsterdamse Golfclub. Tegenstander was Houtrak, tegen wie de Smulpotters afgelopen jaren al vele malen tegen hebben gespeeld, met wisselend succes. Maar nu trok het team aan het langste eind en werd er gewonnen met 13-7. De derde speeldag werd er gespeeld op de Kennemer. De Amsterdamse was de tegenstander, vooraf gedacht als de grote concurrent van het Smulpot-team, maar er werd gewonnen met 19-3. Afgelopen vrijdag was de laatste wedstrijd op de Houtrak tegen het team van Ooghduyne. Zij moesten met 20-2 de meerdere erkennen. Zo werd het Texelse team kampioen en promoveert het naar de hoofdklasse. 


Dames 1 had afgelopen weekend in Middenbeemster als doel om minimaal gelijk te spelen tegen Goyer 3 uit Laren. Ondanks deze geruststellende stand, heerste er toch een gezonde wedstrijdspanning. Er werd gespeeld in dezelfde opstelling als een week eerder, toen "met twee vingers in de neus" de concurrent uit Amsterdam werd verslagen met 16-2. Lot van Schelt en Marion van Dijk startten verloren de negen holes-greensome met 2-1 verloren. Agnes van Rijkom en Anita Hiemstra startten voortvarend. Twee birdies van de tegenpartij brachten hen niet van slag: 1 Up winst. Twee winstpunten waren er voor Marijke de Beer en Thea Bakker: 4-3. Tussenstand: 4-2.

De middagstart voor de 18 holes-singles was ook op twee holes. Na een hole of zeven werd het spel gestaakt vanwege onweer. De Texelse dames hadden toen al zo'n grote voorsprong dat poule-winst hen niet meer kon ontgaan. De wedstrijd werd na beraad definitief gestaakt en zo was het kampioenschap beslist.

Afbeelding