Jan van Iersel en Mark Maas van Paal 13.
Jan van Iersel en Mark Maas van Paal 13. Foto: Jeroen van Hattum

'Paal 13' viert zaterdag 20-jarig bestaan

Mark Maas en Jan van Iersel van het radioprogramma 'Paal 13 Hits & Classics' van Radio Texel houden komende zaterdag 13 mei een marathon-uitzending van 9:00 tot 18:00 uur.

Het is twintig jaar geleden dat Mark en Jan met het radioprogramma begonnen en dat wordt de hele dag gevierd. De twee leerden elkaar kennen bij WET-radio, waar Jan in 2003 vrijwilliger was. Mark kwam belangstellend kijken en draaide een aantal keer mee in een uitzending met Jan om ervaring op te doen. De samenwerking beviel zo goed dat de twee bleven samenwerken. 


Dat was eerst een uitzending op de vrijdagavond en later de zaterdagmiddag. Nadat WET-radio was gestopt, gingen Jan en Mark samen verder bij Radio Texel, waar ze wekelijks op zaterdagochtend van 9:00 tot 12:00 uur te horen zijn. "Radio is toch een virus", vertelt Jan. "Als je er eenmaal mee besmet bent, kom je er niet meer vanaf." Voordat hij bij WET-radio kwam, was hij al actief als piraat bij Radio Royaal. Bij WET-radio was hij één van de organisatoren van WET-Live, waar Texelse bands optraden. 


Komende zaterdag wordt stilgestaan bij de historie van 'Paal 13' en wordt er de hele dag een breed scala aan muziek gedraaid, net zoals de twee elke zaterdagochtend doen. Mark: "Je bent de hele week wel met het programma bezig om te kijken welke muziek je tijdens de uitzending gaat draaien." 


Belangstellenden kunnen komende zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur een kijkje nemen in de studio aan de Warmoesstraat in Den Burg als Jan en Mark bezig zijn met de marathon-uitzending.