Buurt tekent bezwaar aan tegen vergunning voor padelbanen

Omwonenden van tennisvereniging Deuce in Den Burg hebben deze week bezwaar aangetekend tegen een beslissing van het college om een omgevingsvergunning te verlenen voor de aanleg van twee padelbanen bij Deuce.

Dat blijkt een brief die buurtbewoners Anton Smit en Toon Berndsen namens de buurt aan het college hebben verstuurd. De brief wordt gesteund door 35 adressen in Den Burg-Zuid (Beatrixlaan, Molenstraat, Pieter van Cuyckstraat, Ada van Hollandstraat en Elemert). De buurt maakt zich zorgen over geluidoverlast en vraagt het college niet mee te werken aan de komst van twee padelbanen op de plek van één van de bestaande tennisbanen.

Padel is een soort kruising tussen tennis en squash waarbij wanden rondom het speelveld onderdeel zijn van het spel. De buurt is bezorgd dat er geluidsoverlast gaat ontstaan. De zorg zit hem ook in de verwachte toename van het aantal spelers op de baan. Op een tennisbaan staan maximaal vier spelers. Padel wordt over het algemeen twee tegen twee gespeeld en dat betekent vier spelers op één baan en acht spelers op twee banen als beide banen volledig bezet zijn. "Daardoor zal het geproduceerde spelersgeluid toenemen."

Volgens een brief van het college van 29 maart (met daarin de omgevingsvergunning) heeft Deuce bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord akoestisch onderzoek ingeleverd. Als voldaan wordt aan het Activiteitenbesluit Milieubeheer kunnen de padelbanen in gebruik worden genomen. Volgens de buurt moet rekening gehouden worden met een invloedsgebied tot 160 meter vanaf de rand van de aan te leggen padelbaan. "Belanghebbenden zijn de bewoners van alle woningen gelegen in de invloedsgebieden van beide padelbanen. Dat geldt ook voor leerlingen en werkenden in de Skool en bezoekers en werkenden in het notariskantoor en Staatsbosbeheer/Natuurmonumenten en niet te vergeten het nieuw te bouwen Gezondheidsplein en Gezondheidscentrum."