Henny stak elke woensdag een kaarsje aan voor de parochianen die dat konden gebruiken.
Henny stak elke woensdag een kaarsje aan voor de parochianen die dat konden gebruiken. Foto: Eva Groot

Henny Hin neemt afscheid van parochie: “Mooie tijd, bijzonder werk”

Algemeen

“Het is heel raar. De kerk is zo’n groot onderdeel van mijn leven geweest. Ik zal het echt gaan missen: ik mag graag regelen en organiseren. Maar nu is het tijd voor de kinderen en kleinkinderen, die hebben te lang op de tweede plaats gestaan.” Henny Hin-Witte uit Den Burg neemt zondag na vijftien jaar officieel afscheid als coördinator van de rooms-katholieke parochie. 

In 1988 begon Henny als vrijwilliger bij de kerk. “Ik werkte toen niet en wilde graag betrokken zijn. Op school hielpen al veel ouders; bij de kerk niet. Het begon met hulp bij kindernevendiensten. Gaandeweg deed ik meer en in 2008 nam ik het coördinatorschap van Toos Witte over.”

“Later, toen we na het vertrek van pastoor Moltzer in 2010 geen inwonende priester meer hadden, was ik 24/7 bereikbaar. Voor vragen, overlijdens, et cetera. Vooral de bezoeken bij overlijden en de uitvaarten waren heel intiem, mooi en intens. Maar altijd bereikbaar zijn, dat werd een beetje te gek. Gelukkig zijn de priesters nu weer telefonisch het eerste aanspreekpunt. Maar op de achtergrond houdt de parochiecoördinator alles draaiende.”