Afbeelding
Foto: Duncan Whyte

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Voorverkoop SomPop start morgen

Algemeen

De voorverkoop voor het festival SomPop, dat dit jaar op zaterdag 1 juli wordt gehouden, start maandag 1 mei, precies twee maanden voor het evenement. Kaarten in de voorverkoop zijn €25,- voor iedereen ouder dan 12 jaar. Tot en met 12 jaar is een ticket in de voorverkoop € 2,-. 

Het jaarlijkse feest opent traditiegetrouw om 12:00 uur de poorten en belooft ook dit jaar weer vanaf minuut één voor entertainment te zorgen. Mits niet uitverkocht kunnen er ook aan de poort kaarten worden gekocht. Dan is de prijs € 35,- voor iedereen boven de 12 jaar en voor de jeugd tot en met 12 is het dan € 5,-. 


Het festival opent dit jaar met een optreden in de TX Bierboet met een optreden van Spoken Word artiesten O-Dog en het Brielsch collectief. Om 13:00 uur staat de band Mood Bored op het Texels Live stage en ook het Dansstrand Waal 17 en de biertuin zijn vanaf 12:00 uur los. 

Het volledige programma van SomPop 2023 is nog niet 100 procent rond. De acts op het Live Stage zijn al wel bekend. De 3fm Mega Talent band van het moment Mood Bored opent het podium om 13:00 uur, daarna volgen zangeres Inge Lamboo en haar band en het hip hop collectief Sachee. Om 19:00 uur wordt de avond geopend door Baby’s Berserk. “Een trio dat ongepolijste artpunk maakt om keihard op te dansen. In waanzinnig coole kostuums, ook nog. Die zijn van de hand van Lieselot Elzinga, de visuele hersenhelft, zangeres én blikvanger van de band, het muzikale gedeelte is voor de rekening van Mano Hollestelle van Mauskovic Dance Band. Op Noorderslag waren ze één van de grote ontdekkingen, op Into The Great Wide Open een hoogtepunt”, meldt VPRO 3voor12. 

Om 21:00 uur volgt een optreden van de eerste headliner van 2023: Bare Jams. Een zesmans Ska/Reggaeband uit Londen, inclusief blazersselectie. De feestband heeft de afgelopen jaren diverse festivals doen springen en swingen. Glastonbury, Isle of Wight Fastival, Montreux en Paaspop gingen helemaal los. En ook het publiek in Paradiso kon niet stil blijven staan. Om 23:00 uur wordt het podium afgesloten met de tweede en afsluitende headliner techo-act BEÃTFÓØT uit Tel Aviv. Een act die zichzelf omschrijft als de liefdesbaby van The Prodigy, Spice Girls en de Power Rangers. Hun credo is ‘alles wat sneller is, is beter’. Het resultaat? Caleidoscopische acid-techno post-punk rave. De groep mixt hiphop, big beat en rap uit het gouden tijdperk met de onverbiddelijke ethos van punk. Rauw, chaotisch en totaal uit de ban gesprongen! Het belooft een afsluiter te worden die zal knallen als nooit te voren. Van Berlijn tot Londen tot het Amsterdam Dance Event, overal waar BEÃTFÓØT komt gaat het spreekwoordelijke dak eraf.

In de feesttent de TX Bierboet treden, naast het Spoken Word fenomeen O-Dog, in ieder geval Corry Konings en Dj Duo Wipneus en Pim op. Nieuwe namen, zoals de DJ’s van Waal 17, die aan het schema worden toegevoegd zullen in aanloop naar het festival op de sociale media van SomPop worden gepresenteerd. Kaarten zijn vanaf maandag 1 mei te koop via tickets.sompop.nl. Net als in 2022 is de voorverkoop niet oneindig, en afhankelijk van het tempo waarmee de kaarten verkocht worden, zal er op een moment met de voorverkoop gestopt worden, om kaarten voor verkoop aan de poort mogelijk te houden. “Dus wees er snel bij”, zegt de organisatie. 

De tickets kunnen morgen hier worden besteld.