Lianne Wetenkamp met Limonchello.
Lianne Wetenkamp met Limonchello. Foto: eva peereboom

Texelweekend

Bij Manege Akenburg vond afgelopen weekend het ‘Texelweekend' plaats. Deelnemers uit het hele land verschenen aan de start in zowel het springen als dressuur. Een groot aantal Texelse leden ging de strijd aan met de ‘overkantse' concurrentie.

Rosanne van der Slikke wist met Mr. Handsome maar liefst vijf eerste en tweede prijzen bij elkaar te rijden met acht winstpunten in de klasse Z1-pony's. Giulia Winnubst behaalde drie eerste prijzen en twee tweede prijzen en wist zeven winstpunten bij elkaar te rijden in de klasse M1. Marleen Bergamin reed met Ietske mee in de klasse M1-dressuur en wist naar een mooie eerste en een derde plaats te rijden met vijf winstpunten. Mariska Witte startte in dezelfde klasse met Namasté en behaalde eveneens een eerste plaats en vijf winstpunten. 

Alicia Saal startte haar Friese merrie Tjaarda in de klasse M1 en wist daar naar een eerste, een tweede en een vijfde plek toe te sturen. Beau Kroonder startte Jazzboy in de hogere dressuurklasse Prix St. George en wist met een nette proef naar de eerste plaats te rijden met 67 procent. Ook startte zij met Level One Texel in de klasse M1 en werd tweemaal vierde en eenmaal zesde. Silve Schoorl en Nynke Schaap wisten beide de laatste winstpunten te bemachtigen in de M2-klasse, wat hen doet promoveren naar de Z1-klasse. 


Nynke Moormann werd met Levitus H maar liefst vier keer eerste in het 110 centimeter springen. Iris Pijper reed met Quaprice twee nette springrondes in de klasse 110 cm en werd daarmee tweemaal eerste. Roos Bloemendaal reed met BillyBoy vier nette springrondes in de 100 cm klasse en promoveerde daarmee naar de 110 cm klasse. Lianne Wetenkamp was ook lekker op dreef met Limonchello. Zij behaalde een eerste prijs met springen in de 90 cm. en twee tweede prijzen in de klasse L2-dressuur. Chanel Zoetelief en Marilyn Brouwer werden beide eenmaal tweede met een foutloze springronde. Zoetelief pakte ook de tweede prijs in de klasse L1-dressuur. 


Nancy Wetsteen werd tweede in de klasse M2 en Cato Kaan behaalde met haar pony's Red Abby en Keen goede resultaten. Britt Kikkert won met Dark Knight Texel en Mid Knight Texel viermaal de Children proeven met hoge percentages. Sarah Janssen werd eenmaal eerste en eenmaal derde in de klasse L1-pony's en Leonie van Schaik won met Miekaloma de klasse L1-paarden. Danielle Brouwer pakte een derde prijs en Priscilla Noorlander won maar liefst de eerste, tweede en derde prijs in de klasse ZZ-zwaar met Jubilee van de Westen.