Afbeelding
Foto:

George Jimmink

geëerd met lintje

De Doopsgezinde gemeente op Texel, de doopsgezinde kerk (Muziekcentrum) in Oosterend, het waterschap en de dansgroep Oude Dansen.

George Jimmink zette zich er tientallen jaren voor in en dat werd woensdag bekroond met de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is sinds 1964 tot op heden in verschillende functies lid van de financiële commissie en de landcommissie. Hij is ook al 44 jaar lid van de kerkenraad die het algemeen beleid van de Doopsgezinde gemeente bepaalt en zich bezighoudt met het bezit aan onroerend goed. De landcommissie houdt toezicht op het beheer van de landerijen en onderhoudt de contacten met de verschillende pachters. De financiële commissie ziet toe op het financiële welzijn van de Doopsgezinde gemeente.

Van 1980 tot 2020 was hij voorzitter van de Stichting tot behoud van de Doopsgezinde kerk in Oosterend. Hij stak - nadat de gemeentelijke subsidie was weggevallen - veel tijd in de overdracht van het Muziekcentrum aan de Stichting Hollandse Vermaning, zodat het gebouw behouden blijft als monument.

Van 1986 tot 2003 was hij hoofdingeland en heemraad bij Waterschap Texel en Waterschap Hollands Kroon. Waterschap Texel bestond tot 1994 en ging daarna op in Hollands Kroon dat eind 2003 met Uitwaterende Sluizen fuseerde tot het huidige Hollands Noorderkwartier. Als waterschapsbestuurder hield George Jimmink zich hier bezig met het beheer van water, dijken en wegen.

Van 2004 tot 2019 was hij betrokken bij de dansgroep Oude Dansen waarvan hij zes jaar voorzitter was. De dansgroep verzorgde optredens op de Folkloremarkt in Den Burg, maar ook elders in den lande. George Jimmink was er niet alleen bestuurlijk actief, maar verrichtte er als vrijwilliger eveneens diverse taken.